matošević o izborniku / Legendarni vratar i bivši Babićev suradnik bez dlake na jeziku: 'Davno sam rekao da on nema potrebnu kvalitetu'

'Puno se priča o tom penalu, no nije tu penal bio problem. Jer mi smo vodili 22-20 minutu prije kraja. To smo izgubili. Vodili smo osam razlike protiv Slovenije. I to smo izgubili'

30.1.2017.
18:54
VOYO logo

Što se uistinu događa u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji? Je li problem u izborniku ili u Ivanu Baliću ili u cijelom stožeru? Uoči sutrašnjeg Upravnog odbora naš je gost bio član hrvatske reprezentacije koji je sudjelovao u dva najveća hrvatska uspjeha: osvajanju olimpijskog zlata u Atlanti '96. i Ateni 2004. Bio je i član stožera na OI u Riju, trener vratara koji je pod čudnim okolnostima smijenjen s funkcije, Valter Matošević.

Ajmo na početku riješiti stvar, da situacija bude čista - zašto vas je izbornik bez najave otpustio iz stožera uoči Svjetskog prvenstva?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja to ni danas ne znam niti imam obrazloženje. Nemam pojma".

Kakvi su odnosi unutar stožera reprezentacije, postoje li dublji problemi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ne, da oni odlično funkcioniraju. Ne mogu to znati s obzirom da nisam bio u Francuskoj".

Kakva je uloga Ivana Balića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivano je veliko ime, zadužio je hrvatski sport. On mora biti u rukometu. Što se njega tiče, tu nema nikakvih zamjerki. Dok smo surađivali, njegova je uloga bila pozitivna, a vjerujem da je i sada".

Tko je glavni krivac za raspad sistema u zadnjih 20 minuta utakmice i gubitak bronce?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega, ovo je veliki uspjeh. Biti četvrti na svijetu je velika stvar. S druge strane, dođe do razočaranja jer smo imali medalju na dohvat ruke, a nismo znali to iskoristiti. Puno se priča o tom penalu, no nije tu penal bio problem. Jer mi smo vodili 22-20 minutu prije kraja. To smo izgubili. Vodili smo osam razlike protiv Slovenije. I to smo izgubili. Tu velika odgovornost pripada i izborniku".

Treba li on otići?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Davno prije sam rekao da Babić po mom mišljenju ne spada u tu kategoriju trenera koji može voditi jednu tako renomiranu reprezentaciju. On još uvijek nije dorastao tome".

Tko bi trebao biti nasljednik? Što mislite o dvojcu Červar-Goluža?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su iskusni treneri. Obojica su donijela puno medalja hrvatskom rukometu. Upravni odbor će odlučiti tko će preuzeti tu veliku obvezu s obzirom da nas početkom iduće godine očekuje Euro u Hrvatskoj".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo