glasujte protiv mržnje / Poznate osobe pjesmom poručile kako je ljubav za sve!

Image

Članice mješovitog ženskog lezbijsko-feminističkog zbora Le Zbora i brojne poznate osobe snimili su glazbeni broj kojim pozivaju građane i građanke da glasuju protiv na referendumu 1. prosinca.

25.11.2013.
12:51
VOYO logo

Kolektiv Le Zbor i Svi za ljubav predstavlja glazbeni broj Ljubav za sve te spot za istoimenu pjesmu.

"U kreiranju pjesme i spota sudjelovali su Fade In, Le Zbor i Studio udruge Vibra te veliki broj poznatih osoba iz javnog života, kako bi poslali poruku građanima i građankama Republike Hrvatske da na predstojećem referendumu o unošenju definicije braka u Ustav glasaju protiv mržnje i diskriminacije", stoji na YouTube kanalu hrvatskog feminističkog i lezbijskog benda Le Zbora.

Pjesma Ljubav za sve nastala je 1993. godine na poznatu melodiju ruskog skladatelja P. I. Čajkovskog i stihove Hrvoja Stupara te u izvedbi Sandija Cenova.

"Dvadeset godina nakon prvog izdanja, pjesma i dalje prenosi istu poruku: svi imamo pravo na ljubav. Želimo društvo bez mržnje, osuđivanja i diskriminacije, koje zna da možda nismo svi isti, ali smo nesumnjivo svi jednaki, u pravima i obvezama koje preuzimamo kao pojedinci i punopravni članovi društva", priopćile su popularne Lezboruše.

U snimanju spota u stilu nekad popularnih band aid glazbenih spotova sudjelovale su članice Le Zbora, prvog mješovitog ženskog lezbijsko-feminističkog zbora u regiji i Alka Vuica, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Danijela Trbović, Franka Batelić, Ida Prester, Iva Šulentić, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Mrle i Prlja iz benda LET 3, Nataša Janjić Lokas, Leon Lučev, Slavica Knežević, Sven Šestak, Urša Raukar, Vilim Matula i Žanamari Lalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo