Festival isključenja / Slavlje u Areni: Kauboji se oduprijeli slovenskoj grubosti za junački izborenu pobjedu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Čak 14.000 navijača podržalo je Kauboje na putu do mukotrpne 21:20 pobjede protiv Slovenaca u sve samo ne prijateljskoj utakmici, kojom se reprezentacija vratila u Zagreb uoči siječanjskog Eura

28.10.2017.
19:45
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dva crvena kartona, mnoštvo isključenja, čak i verbalni sukob na terenu - i to u prijateljskoj utakmici, između Hrvatske i Slovenije.

Bilo je to pravo rudarenje hrvatskih rukometaša u nastojanju da konačno svladaju Slovence, koji su ih stajali medalje na zadnjem velikom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červarova momčad imala je poveću crnu rupu potkraj prvog dijela. Od vodstva 9:8, koje je bilo ponajviše izboreno Čupićevim sedmercima i Alilovićevim obranama, do 9:11 na poluvremenu. Nekoliko minuta bez pogotka, uz puno tehničkih pogrešaka. No - s jedne strane i razumljivo. Červar je u igri dugo držao mlade igrače Vuglača, danas odličnog, Jaganjca i Vrankovića.

Puno bolje, zato, drugo poluvrijeme, unatoč sve većoj slovenskoj grubosti. Cindrić i Karačić pronalazili su prostor u suparničkoj obrani, Stevanović je obranama podizao samopouzdanje i atmosferu, a Čupić nemilosrdno "trpao". Ključni pogodak, kod 19:19, zabio je - Igor Vori, još jedan Červarov povratnik u reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski izbornik Veselin Vujović čitavo vrijeme žustar u nastupu s klupe, agresivan prema suparnicima i sucima. Tenzije su podigli njegovi igrači, koji su dobili crveni karton dvaput, ali svemu tomu su se oduprijeli Kauboji i mirnoćom u završnici pobijedili suparnika.

U jednom trenutku verbalno su se sukobile dvije klupe. Gojun je ustao s hrvatske i dobacio povike Vujoviću. Nakon smirivanja situacije iskoristio je to Alilović, dodatno podigavši atmosferu u publici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu 21:20 u tvrdoj utakmici bez lepršavog rukometa, ali sa željenim ishodom, što je najbitnije podvući će izbornik Červar.

 Kod Hrvatske najefikasniji je bio Ivan Čupić sa šest golova (pet zabio iz sedmeraca), a Igor Karačić i Mario Vuglač dodali su po četiri. Momčad Slovenije predvodio je Jure Dolenec sa osam pogodaka, a Miha Zarabec zabio je tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arena ispunjena, s tek ponekim slobodnim mjestom na gornjem prstenu. Službene brojke prebrojile su 14.000 gledatelja. Atmosfera u najvažnijim trenucima - najbolja. Primijetili su to i igrači, koji su s navijačima na koncu proslavili lijepu pobjedu, koja će im služiti kao dobar zalog samopouzdanja uoči okupljanja za Europsko prvenstvo koje u siječnju igraju na domaćem tlu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo