Četvrti uzastopni poraz / Slovenci napunili mrežu prvog protivnika Hrvatske na SP-u - Srbi ponovno taktizirali: 'Tražimo konstantu u igri'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uoči dolaska u Split srbijanski rukometasi u Sloveniji su odigrali prvu od dvije pripremne utakmice, izgubivsi rezultatom 32:36.

9.1.2018.
21:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

'Pripremne utakmice nisu mjerilo. Bilo je prvenstava kada smo ih izgubili sve, pa odigrali odlično na turniru', suglasni su srbijanski rukometaši nakon još jednog poraza, četvrtog uzastopce u prijateljskim utakmicama koje služe kao pripreme za nadolazeći EURO, koji će Srbija otvoriti protiv domaćina Hrvatske u bučnoj Spaladium Areni u Splitu.

Slovenci su još 45 minuta prije utakmice napunili dvoranu u Murskoj Soboti, čiji je kapacitet 2.000 gledatelja. Izbornik Srbije Jovica Cvetković ponovo je rotirao, taktizirao i pokušavao sklopiti slagalicu zvanu dobra igra. Povukli su vanjski pucači, Nenadić je zabio sedam, Vujin i Đordić po pet. Slovenci efikasniji u utakmici u kojoj se obrana igrala tek u prvom dijelu, koji je završio 15:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak otvara večeras fantastični Blaž Janc s tri pogotka zaredom. Na koncu je bio najbolji strijelac s devet golova. Impresivnih 38 golova postignuto je u drugom poluvremenu. Obranu su stisnuli jedino Slovenci, dok je srbijanski izbornik nastavio rotirati.

Vratar prvih hrvatskih protivnika u Splitu Vladimir Cupara radio je čuda na golu iako je primio 36 pogodaka. Igrao se dakle iznimno brz rukomet, bez previše obrana. Odličan i slovenski vratar Matevž Skok s deset obrana u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je naći konstantu u igri u ovakvoj utakmici. Nadamo se da ćemo je imati u petak", podvukao je izbornik Srbije Jovica Cvetković.

Na drugoj strani Veselin Vujović, slovenski izbornik, nije se previše ljutio za vrijeme utakmice. Skočio je tek na nekoliko sudačkih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija i Srbija u srijedu igraju jos jednu pripremnu utakmicu kao 'generalku' pred početak turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo