Izbjegnuta tragedija / Spasio život mladiću: 'Znao sam da će mi se gledanje akcijskih filmova nekad u životu vratiti'

Image
31.8.2019.
11:50
VOYO logo

Dubrovčanin Nino Dubretić učinio je nevjerojatnu stvar koju je podijelio na svom Facebook profilu. Naime, spasio je život jednom mladiću te je tako izbjegnuta velika tragedija.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Tragična vijest stiže iz Zagreba. U petak oko 14 sati, V.P (37) vozeći Tkalčićevom ulicom unatrag i neprimjerenom brzinom svoj dostavni kombi u kojemu mu srednji retrovizor nije upotrebljiv (jer mu je teretni prostor zagrađen) nije uočio pješaka M.M. (14) koji se kretao od njega, dakle leđima okrenut sa slušalicama u ušima, te ga je udarcem oborio i prešao preko njega ostavivši ga na mjestu mrtvog...”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako nešto bi sada bilo na svim vijestima da se tu nije našao jedan naočiti gospodin.

Naočiti jer je Na Oči vidio što se sprema, skočio na momka i kroz iglene uši izvukao obojicu vanka okanivši dječja kolica u kojemu je naočitog dijete spavalo. Svi akteri ove priče su spašeni. I istiniti. Osim inicijala. I naočitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znao sam da će mi se gledanje akcijskih filmova nekad u životu vratiti.

Osim zbog izbjegnute tragedije neprocjenjiva je i psihologija: Taj prvi pogled momka kao: “koji ti je k... što skačeš na mene” pa onda skonta kombi pa te pogleda natrag onim pogledom “jbt spasio mi život”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili vozač i njegov pogled dok me napadao kao sto skačem pod kombi, i onda skonta da je tu upravo spašeno dijete koje bio on pregazio i s tim živio, pa te pogleda ono, stari Bog si.

Inače osjećaj je predobar ako ste se ikad pitali", napisao je Nino Dubretić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo