samo za najvjerniju publiku / The National dva dana zaredom u Šibeniku

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Broj ulaznica za nastup The Nationala 2. kolovoza bit će limitiran na točno 800, a ulaznice će biti numerirane. Dan kasnije, 3. kolovoza, taj hrvatskoj publici omiljeni bend, nastupit će i u sklopu samog festivala na lokaciji pristaništa TEF i gradske plaže Banj koja je kapaciteta 2.500 ljudi.

27.5.2014.
16:26
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Američki indie rock bend The National u sklopu Festivala SuperUho održat će mini turneju po Šibeniku te će, osim prvog dana festivala Superuho, nastupiti i dan ranije, 2. kolovoza, u svježe restauriranoj, atraktivnoj tvrđavi Svetog Mihovila, svega dva mjeseca nakon njenog otvaranja.

Koncert The National na tvrđavi Sveti Mihovil bit će poseban i po tome što će po prvi put u Hrvatskoj biti sjedeći, priopćili su danas organizatori Festivala koji se održava od 3. do 5. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju da je to uobičajena praksa ovog benda u nastupima diljem svijeta na što se odlučuju u posebnim prilikama koje ih inspiriraju, gdje vide šansu da svoj umjetnički rad približe još više najvjernijoj publici i uvedu ih u svoj mističan svijet The Nationala.

Broj ulaznica za nastup The Nationala 2. kolovoza bit će limitiran na točno 800, a ulaznice će biti numerirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan kasnije, 3. kolovoza, taj hrvatskoj publici omiljeni bend, nastupit će i u sklopu samog festivala na lokaciji pristaništa TEF i gradske plaže Banj koja je kapaciteta 2.500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon burnih povijesnih vjetrova, tvrđava Sveti Mihovil je potpuno restaurirana u skladu s konverzatorskim pravilima po originalnim arhiktektonskim nacrtima te je pretvorena u jedinstvenu pozornicu namijenjenju kulturnim događanjima. Iznad pozornice se uzdiže gledalište amfiteatarskog modela tako da publika jednim pogledom obuhvaća pozornicu, arhipelag šibenskih otoka i zvjezdano nebo iznad Šibenika.

Izlaskom albuma Trouble Will Find Me, The National, koji su već više puta nastupili u Hrvatskoj, se našao na samom vrhu svjetskih glazbenih zbivanja te mu se vrtoglavo povećala popularnost diljem svijeta. Dogurali su do trećeg mjesta Billboardove liste najprodavanijih albuma, gdje su odnijeli titulu najprodavanijeg rock albuma na svijetu. U isto vrijeme su se našli i na trećem mjestu UK album charta čime su službeno potvrdili titulu – najpopularnijeg rock benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo