nezadovoljan zatvorenik / Tražio odštetu od 130.000 kuna: 'Sobe u zatvoru u Lepoglavi su prljave, WC se ne može zaključati'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Žalio se, uz ostalo, da sobe u zatvoru nisu odgovarale standardima, da su bile prljave, bez dnevnog ili umjetnog svjetla

23.7.2019.
9:06
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Sad već bivši zatvorenik Enis O. tužio je državu zbog, po njemu, neprimjerenih uvjeta u zatvoru u Lepoglavi. No, Općinski sud u Varaždinu odbacio je njegov zahtjev da mu država isplati 130.000 kuna odštete, piše eMeđimurje.

Nezadovoljni Enis O. koji je 2011. bio osuđen na sedam godina zatvora, morat će nadoknaditi trošak sudskog postupka u iznosu od oko 16.200 kuna. Žalio se, uz ostalo, da sobe u zatvoru nisu odgovarale standardima, da su bile prljave, bez dnevnog ili umjetnog svjetla, da se WC ne može prilikom korištenju zaključavati s unutarnje strane i da ne odgovara propisanim higijenskim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik RH opovrgnuo je navode tužitelja. Kaznionica, rekao je, svim zatvorenicima osigurava uvjete za tjelovježbu, sport i rekreaciju, pa se mogao baviti nogometom, košarkom, atletikom, stolnim tenisom, boćanjem i boksom bez kontakta, a na raspolaganju mu je bila informatička radionica, knjižnica i čitaonica s preko 10.000 naslova i dnevnih novina, kao i TV s 20 kanala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo