MISTERIOZNO ONEČIŠĆENJE / Veliki pomor ribe u rijeci Lonji

Image

Stravičan prizor fotografirala je zgrožena čitateljica, koja je primijetila i nekoliko bespomoćnih riba kako, u nedostatku čiste vode, pokušavaju disati zrak.

29.8.2010.
19:59
VOYO logo

"Ja sam zgrožena slikom riba u rijeci Lonji. Doslovno mrtve ribe plutaju duž rijeke u kojoj su se nekada djeca kupala!", napisala nam je u nedjelju čitateljica koja je fotografirala stravičan prizor pomora ribe u blizini Vrbovca.

Dodala je kako je primijetila i nekoliko riba koje nisu sasvim uginule kako na površini vode pokušavaju pronaći nešto čišći dio, "no izgledaju kao da udišu zrak jer je voda toliko zagađena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Državnom centru 112 potvrdili su da je do pomora došlo još u četvrtak navečer.

"Dana 27. kolovoza u 08:16 sati ŽC 112 Zagreb primio je informaciju od sanitarnog inspektora za grad Vrbovec da je došlo do uginuća ribe u rijeci Lonji, uzvodno od mjesta Lonjica. Sanitarni inspektor je dojavu dobio od stranke koja je maloprije došla u njegov ured, a uginuće ribe je primijećeno 26. kolovoza oko 19:00 sati. ŽC 112 odmah je o događaju odmah obavijestio državnu vodopravnu inspekciju, OKC PU zagrebačke i Hrvatske vode."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz rijeke su izuzeti uzorci vode za analizu, ali do sada nije poznato kako je došlo do zagađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo