Informatika i tehnologija / Znate li kako sakriti broj kod slanja poruka?

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Znate li kako sakriti broj kod slanja sms poruka? Ako razmišljate o tome kako sakriti broj kod slanja sms poruka, postoje neke aplikacije koje vam mogu koristiti.

23.7.2018.
1:23
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Pitate se postoji li mogućnost slanja SMS poruka sa skrivenog broja, odnosno kako slati poruke sa skrivenog broja.

Pomoću jednostavne opcije za isključenja prikaza vašeg broja na displayu mobilnog uređaja osobe koju pozivate, ne vidi se vaš broj, odnosno osoba ne vidi broj pozivatelja. Ali vodite računa o sljedećem, a to je da isključenjem prikaza vašeg broja prilikom pozivanja ne znači istovremeno da se vaš broj neće prikazati prilikom slanja SMS poruka. Zato zapamtite da je ova opcija slanja poruka sa skrivenog broja neizvediva i neće pomoći ako se pitate kako sakriti broj kod slanja poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno dok razmišljate o tome kako slati poruke sa skrivenog broja, razmislite i o ovome, a to je da je zabranjeno slanje poruka u kojima se prikriva identitet pošiljatelja pa vam nakon ovoga možda i neće pasti na pamet da šaljete poruke sa skrivenog broja. Ipak je kazna koja je propisana zakonom ogromna, a iznosi od 100.000. do 1,000.000,00 kuna.​

Kako sakriti broj kod slanja poruka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje i neke web stranice koje vam dozvoljavaju i omogućavaju da pošaljete anonimne SMS poruke bez otkrivanja svog identiteta. Nisu velikih mogućnosti i ne pokrivaju sve zemlje, ali zapamtite, korištenje anonimnih SMS poruka je namijenjeno isključivo za zabavu.

Neke od najpopularnijih aplikacija koje se koriste za skrivanje tekstualne poruke su: Blok SMS i poziv,  koji podržava android, zatim tu je i Sakrij SMS aplikacija koju ne podržavaju svi androidi.
Vault je aplikacija za android i iOS i vrlo je sigurna, a svi podaci bit će zaštićeni lozinkom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su još neke aplikacije koje znaju kako sakriti broj kod slanja poruka koje se mogu pronaći na IT tržištu ali nisu toliko učinkovite pa ih nećemo spominjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo