Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
igra gluhog telefona

Bandić: Voda neće poskupjeti! Holding: Voda poskupljuje!

Iako je Milan Bandić izjavio kako Zagreb neće povećati cijene vode, Zagrebački holding je to opovrgao. Čini se kako je došlo do šuma u komunikaciji.

RTL/ 1.4.2014. u 15:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao kako Grad Zagreb neće dizati cijenu vode, RTL doznaje od Zagrebačkog holdinga kako to nije istina.

"Voda će od danas poskupjeti za 1,5 kn/m3. Vlada Republike Hrvatske donijela je Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o visini naknade za korištenja voda kojom se od 1.4.2014. godine mijenja visine naknade za korištenje voda s 1,35 kn/m3 na 2,85 kn/m3. Naknada za korištenje voda prihod je Hrvatskih voda. Prve uvećane račune za vodu koju su potrošili tijekom travnja, građani će dobiti u svibnju. Račun za vodu bit će ovisan o potrošnji kućanstva", priopćeno je iz Holdinga.

Dakle, Bandić je u svojoj izjavi krivo shvaćen. Htio je reći da voda poskupljuje odlukom Vlade, a ne njegovom odlukom, no pomalo se nespretno izrazio.

"Odluka o cijenama vodnih usluga u Zagrebu, koja se primjenjuje od 01.03.2012. godine, donesena je sukladno Zakonu o vodama i Uredbi o najnižoj cijeni vodnih usluga i vrsti troškova koje cijena vodnih usluga pokriva. Cijena vodnih usluga nije se mijenjala od 1.03.2012. godine. Socijalno ugroženi građani imaju povlaštenu cijenu vodnih usluga koja se primjenjuje na količinu vode nužne za osnovne potrebe kućanstva koja iznosi 70 litara/dnevno po članu kućanstva", dodano je iz Zagrebačkog holdinga.

RTL/ 1.4.2014. u 15:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
masovni egzodus

Mladi i golobradi Rusi bježe od Putinova rata! Pješice i na biciklima prelaze granicu, kolone su nepregledne

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba