JOŠ NIJE VISIBABA / Barišić iza rešetaka, ali ostaje u HDZ-u

Upravo uhićenom pa odmah smijenjenom direktoru Carine Mladenu Barišiću ne prijeti izbacivanje iz stranke, jer činjenica da je u zatvoru zbog sumnje da je počinio kaznena djela nije u suprotnosti sa Statutom HDZ-a.

30.9.2010.
17:21
VOYO logo

ZAGREB - Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić, odgovarajući na novinarska pitanja u vezi sa stranačkim statusom Mladena Barišića nakon što je osumnjičen za malverzacije u aferi "Fimi media", izjavio je kako činjenica da je Barišić priveden i osumnjičen nije, prema Statutu HDZ-a, razlog da ga se briše iz članstva u stranci.

"Mladen Barišić je član HDZ-a i ne obnaša nikakvu dužnost u HDZ-u. Činjenica da je priveden i osumnjičen nije, po statutu HDZ-a, razlog da bi se bilo kojeg člana brisalo iz stranke, jer bi time, između ostalog, i prejudicirali njegovu krivnju", rekao je Bačić novinarima u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik HDZ-a naglasio je kako nije vidio da je medije zanimalo hoće li SDP iz svojih redova brisati svoje dužnosnike osumnjičene ili optužene za različita kaznena djela.

"Nisam primijetio u hrvatskim medijima da je i jedan novinar postavio pitanje predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću ili pak glavnom tajniku SDP-a Igoru Dragovanu, kada je optužen saborski zastupnik Zoran Vinković za činjenicu da je oštetio proračun. Isto tako, nisam primijetio u medijima da su postavljena pitanja Zoranu Milanoviću kada je zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić osumnjičen za prodaju odmarališta, kao što je danas osumnjičen Mladen Barišić", rekao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, njemu je u četvrtak sudac istrage, zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke, odredio mjesec dana boravka iza rešetaka.

Više doznajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo