BESPLATNI TELEFON / Besplatni telefon za harač 0800 66 99 33

Image

Građani koji su zbunjeni provođenjem novih zakona, mogu ase informirati na web stranicama Porezne uprave i besplatnom telefonu 0800 66 99 33.

31.7.2009.
16:03
VOYO logo

ZAGREB - Ministarstvo financija danas je na internet stranici Porezne uprave objavilo potrebne informacije vezane za primjenu novih zakona koji će se primjenjivati od sutra, 1. kolovoza, a objašnjenja će se moći dobiti i putem besplatnog telefona 0800 66 99 33, ali samo u vremenu od 9 do 15 sati.

U Ministarstvu financija očekuju da će Zakon o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke, koji stupa na snagu danom objave u Narodnim novinama, u subotu biti i objavljen u tom službenom listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit što ako predsjednik Mesić odmah ne potpiše taj zakon i on sutra ne bude objavljen u Narodnim novinama, u Ministarstvu kažu kako je to stvar predsjednika i saborskog Odbora za zakonodavstvo te da će oni poštovati Zakon.

Predsjednik Mesić najavio je i mogućnost da Zakon o posebnom porezu pošalje na ocjenu ustavnosti. Ako eventualno Zakon 'padne' na Ustavnom sudu, onaj tko je naplaćivao posebni porez, odnosno država, morat će ga i vratiti građanima, kažu u resoru financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu na snagu stupa i izmjena Zakona o PDV-u kojim je opća stopa PDV-a podignuta sa 22 na 23 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo