SUD STOJI PRI SVOJOJ ODLUCI / Bivša supruga monstruma ipak ostaje u zatvoru

Image
Foto: guardian.co.uk

Belgijsko pravosuđe u četvrtak je poništilo odluku iz svibnja ove godine o puštanju na slobodu bivše supruge i suučesnice u pedofilskim zločinima Marca Dutrouxa čiji su zločini duboko potresli zemlju.

22.9.2011.
12:54
guardian.co.uk
VOYO logo

MONS - Sud u Monsu, na jugu Belgije, usprotivio se puštanju na slobodu 51-godišnje Michelle Martin, ocijenivši da proces resocijalizacije i prekvalifikacije nije dovršen te nema riješeno pitanje prebivališta. Zatočena od 1996. godine, Martin je odslužila polovicu kazne od 30 godina zatvora. Za njezino puštanje bila su potrebna dva uvjeta: nova profesionalna karijera i trajni smještaj.

Martin, koja je u zatvoru postala jako religiozna, predložila je smještaj u samostanu u Francuskoj, ali je to rješenje zaustavilo francusko ministarstvo pravosuđa. Potom se kao moguće rješenje pojavio samostan sestara dominikanki u Thornu, u Nizozemskoj, ali je Časna majka poručila da nije spremna prihvatiti Michelle Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša učiteljica i majka troje djece, Martin je bila proglašena krivom zbog sudjelovanja u zločinima svog supruga pedofila Marca Dutrouxa i da je dopustila da dvije osmogodišnje djevojčice, Julie Lejeune i Melissa Russo, umru od gladi, žive zazidane u tamnici koju je taj par izgradio u svojoj kući u Marcinelleu, nedaleko od Charleroia.

Marc Dutroux je osuđen za otmicu i silovanje šest belgijskih djevojčica i ubojstvo četiriju od njih između lipnja 1995. i kolovoza 1996. Najava o mogućnosti puštanja na slobodu monstruoznih zločinaca ponovno je uzdrmala zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo