ODAKLE HDZ-u NOVAC? / Bolje se voziti u BMW-u, nego u banani

Stipe Mesić kaže da u HDZ-u očito imaju višak novca, što se vidi iz "korisnog djela" - kupovine BMW-a kojim su pokazali da su u stanju financirati Vladu.

31.3.2009.
15:43
VOYO logo

PULA - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u utorak se u Puli zapitao odakle HDZ-u novac za kupnju skupocjenog blindiranog BMW-a te je predložio da se strankama, ako mogu ulaziti u takve projekte, smanje prihodi i da se BMW daruje Vladi.

"Ne želim političkim strankama davati pouke ali, slikovito govoreći, mislim da je bolje voziti se u BMW-u nego u banani. HDZ je kupio jedan skupi automobil za premijera te tvrdi da je stranka to kupila. Pitam se odakle stranci novac", rekao je Mesić i dodao kako su to u konačnici ipak platili porezni obveznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je samo još jedan dokaz da stranke, ako mogu ulaziti u takve projekte, imaju previše novca, istaknuo je predsjednik te pozvao da im se smanje prihodi i da se BMW daruje hrvatskoj Vladi, kojoj je i namijenjen.

"U HDZ-a su napravili jedno korisno djelo", rekao je, dodajući kako su pokazali da mogu financirati Vladu jer očito imaju višak novca, koji im za toliko treba smanjiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predložio je da se u Hrvatskoj ide na one vrste štednje koje mogu održati mehanizme da funkcioniraju, a da se pritom ne smanji potrošnja. Tako bi Vlada, dodao je, i dalje imala BMW, stranke bi imale nešto manje novca, a porezni obveznici manje opterećenja.

U videoprilogu pogledajte predsjednikovu poruku HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo