VELIKI PREOKRET / Branimir Glavaš opet na slobodi

Izvanraspravno vijeće Suda BiH ukinulo je odluku o Glavaševu pritvaranju. Utvrđeno je da njegovi dokumenti o državljanstvu legalni.

15.5.2009.
13:46
VOYO logo

SARAJEVO - Izvanraspravno vijeće Suda BiH odlučilo je u petak ukinuti prvostupanjsku odluku o pritvaranju i pustiti na slobodu Branimira Glavaša, potvrdio je Glavašev odvjetnik Nikica Gržić.

Tročlano vijeće suda BiH, odlučujući o žalbi na Glavašev 40-dnevni pritvor što mu ga je sudac Branko Perić odredio u četvrtak, potvrdilo je i da je Glavaš zakonit državljanin BiH koji nije pravomoćno osuđen te da stoga nema osnove držati ga u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gržić je izjavio da Tužiteljstvo BiH nema pravo žalbe na takvu odluku.

Glavaš je, nakon što je u dobrom raspoloženju izašao iz pritvora u kojem je proveo dva dana, izjavio kako je zadovoljan konačnom sudskom odlukom, ustvrdivši kako je pritvor rezultat pritisaka koji "cijelo vrijeme dolaze od poznate osobe, hrvatskog premijera Ive Sanadera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam građanin BiH i očekujem, a ova drugostupanjska odluka to potvrđuje, da se poštuje ustav BiH. Kao građanin BiH želim poštivati zakone i pravosudni sustav te države te na kraju još jednom naglasiti i ponoviti da nisam kriv u procesu u kojemu sam u Hrvatskoj osuđen na 10 godina zatvora", kazao je Glavaš.

Hrvatska sada u roku od 40 dana mora Sudu BiH dostaviti uvjerljive dokaze na temelju kojih može tražiti Glavaševo izručenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Glavaš je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog ratnog zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike