NASTAVAK AKCIJE / Cijepljenje počelo i u ambulantama

Image

Kao i u županijskim zavodima za javno zdravstvo, gdje je cijepljenje počelo u petak, i u ambulantama prednost imaju pacijenti koji spadaju u rizične skupine.

30.11.2009.
10:56
VOYO logo

ZAGREB - Cijepljenje protiv svinjske gripe počelo je u ponedjeljak kod liječnika obiteljske medicine. Kao i u županijskim zavodima za javno zdravstvo, gdje je cijepljenje počelo u petak, i u ambulantama prednost imaju pacijenti koji spadaju u rizične skupine  - kronični plućni bolesnici, trudnice u drugom i trećem tromjesečju trudnoće, ekstremno pretile osobe, djeca s kroničnim bolestima od 6 mjeseci do 3 godine starosti te zdravstveni djelatnici.

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) podsjećaju kako je dosad distribuirano svih 140.000 doza cjepiva za pandemijsku gripu, koliko je u Hrvatsku stiglo u prvoj pošiljci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ukupno kupila 1,5 milijun doza cjepiva protiv svinjske gripe "Focetria" farmaceutske kompanije Novartis, a daljnje količine očekuje se tijekom prosinca.

U HZJZ-u ističu kako u utorak stiže i dodatna količina cjepiva protiv sezonske gripe, kojeg je u posljednje vrijeme uzmanjkalo, pa će se i protiv sezonske gripe moći cijepiti svi koji to dosad nisu učinili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo