ubila 14-godišnju sestričnu / Baka osumnjičene Ivane Čude komentirala stravično ubojstvo: 'Ivana još nije ni svjesna što je učinila'

Image
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

'Voljele su se, odlično slagale, nikakvih svađa nije bilo. Dapače, Ivana je uvijek voljela da Sara dođe i da su svi zajedno', kroz plač je prokomentirala Ivanina baka

23.6.2017.
9:48
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Stravičan zločin koji je ovog tjedna potresao Hrvatsku još uvijek je u središtu pažnje javnosti. Podsjetimo, 14-godišnja Sara Čirjak preminula je u vozilu Hitne pomoći nakon što je zadobila višestruke ozljede hladnim oružjem koje joj je, sumnja se, nanijela njezina 27-godišnja sestrična Ivana Čude.

Za Večernji list veliku tragediju prokomentirala je i baka osumnjičene za ubojstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada ovu tragediju neću zaboraviti niti se oporaviti, ja niti itko u obitelji. Pa, to su moje drage unuke! Ne mogu vjerovati što se dogodilo, nikome nije jasno. Svi smo u šoku, ne znam kako ćemo dalje. Vjerujte, niti Ivana vjerojatno ne zna što je napravila niti je toga svjesna. Sigurno je i sama u šoku i još nije došla k sebi. Ako i jest, strašno joj je. Ne znam kako dalje...", prokomentirala je dotučena baka. 

U četvrtak ujutro Ivana je privedena na Županijski sud u Karlovac. Pognute glave i vidno potištena sa suzama u očima, Ivana kao da je tek s vremenskim odmakom shvatila kakav je zločin počinila, i da zbog njega može dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Strava u Lici: 14-godišnja djevojčica preminula u vozilu Hitne pomoći

>>Smrt 14-godišnjakinje u Gospiću vodi se kao stradavanje pod sumnjivim okolnostima: 'Još nitko nije priveden'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: 14-godišnju djevojčicu ubila je sestrična?

>>Zbog ubojstva Sare Čirjak uhićena njezina sestrična, tražit će se najmanje deset godina zatvora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljele su se, odlično slagale, nikakvih svađa nije bilo. Dapače, Ivana je uvijek voljela da Sara dođe i da su svi zajedno", ispričala je kroz plač baka osumnjičene za Većernji list.

Motiv zločina i dalje je nepoznat, ali zna se što se otprilike događalo kobnog jutra oko sedam ujutro u sobi u potkrovlju kuće na ranču obitelji Čude. Ivana je ušla u sobu male Sare, stala iznad kreveta te ju je nožem dva puta snažno ubola u prsa. U to vrijeme osim Sare i Ivane nitko drugi nije bio u kući. Ivanin otac Bogdan, njegova supruga i dva brata te radnici već su bili za poslom na ranču. Kasnije su išli vidjeti jesu li se djevojke probudile i zatekli su stravičan prizor; Sara je ležala ispod kreveta sva u krvi, bez svijesti. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali i krenuli tražiti Ivanu. Ona je, navodno nestala i pojavila se drugog jutra u Zatonu Obrovačkom. Čitavu srijedu lička je policija radila očevid, ali oružje kojim je ubojstvo počinjeno nije nađeno. Ivana je navodno tek u srijedu navečer priznala što je napravila, piše Večernji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo