NIJE OSUMNJIČEN / Napad na Srbe u Uzdolju: Napadač na sezonce iz Supetra priveden, ali ubrzo je pušten

Događaj u Uzdolju policija je okvalificirala kao kazneno djelo izazivanja nereda

28.8.2019.
13:32
VOYO logo

Među uhićenim napadačima povezanim s napadom na Srbe u kafiću u Uzdolju prije tjedan dana je i 22-godišnji mladić iz Splita, koji je u lipnju u Supetru na Braču sudjelovao u napadu na sezonske radnike srpske nacionalnosti, doznaje u srijedu Slobodna Dalmacija.

Najstariji od maskiranih napadača ima 28 godina, drugi osumnjičeni ima 25 godina, dok su ostali uhićeni u razdoblju do 21 godine života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Privedeni osumnjičeni za napad na Srbe u Uzdolju

Image

Privedeni osumnjičeni za napad na Srbe u Uzdolju

Od osmorice prvotno uhićenih, četvorica su zadržana, a među njima nije napadač na sezonce. 

"Policija je podnijela kaznene prijave protiv pet osoba (četiri zadržane i jedne koja je u bijegu, op.a.) zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i zbog kaznenog djela nanošenja tjelesnih ozljeda: Četiri osobe su privedene i ispitane od strane zamjenika državnog odvjetnika dok je jedna osoba u bijegu. Njima se stavlja na teret da su 21. kolovoza pošli u Uzdolje i u lokalu u kojem se gledala utakmica Crvene zvezde bez ikakvog razloga ili povoda napali građane koji su pratili utakmicu i nanijeli tjelesne ozljede nekima od prisutnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanja, podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke, remetiti kazneni postupak te zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela jer su svi prekršajno evidentirani prema zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim utakmicama, a neki su i kazneno evidentirani", rekao je Emilijo Kalabrić, glasnogovrnik Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku. 

Podsjećamo, u lipnju je u Supetru na Braču privedeni 22-godišnjak sudjelovao u napadu na skupinu od pet osoba (trojica sezonskih radnika iz Slavonije od kojih su dvojica srpske nacionalnosti, djevojku iz Varaždina i bračkog vatrogasca). Nakon toga je završio u istražnom zatvoru, no suđenje za to još nije ni počelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo