druga maksimalna kazna u hrvata / Bili smo na suđenju Kopitzu. Kamenog lica dočekao presudu, reagirao samo na jedan dio

Sutkinja tvrdi kako ova presuda nije poruka samo Kopitzu nego i čovječanstvu. Život je vrijedniji od svega, kaže

7.6.2022.
18:35
VOYO logo

Maksimalnih 50 godina zatvora dobio je Harald Kopitz, koji je prije osam mjeseci u Zagrebu ubio svoje troje djece. Priznao je stravičan zločin, djecu je otrovao te stavio na spavanje nakon čega se više nisu probudila. Ovaj put hrvatsko pravosuđe ekspresno je reagiralo. Presudu su donijeli u jednom danu.

Bez i najmanjeg traga žaljenja ili tuge. Kamenog lica otac monstrum Harald Kopitz ušetao je u sudnicu. Nijedna emocija nije se dala iščitati ni kad mu je presuda od ukupno 50 izrečena na materinjem jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ubojstvo svakog djeteta dobio je 27 godina zatvora. Nama novinarima, sudskom vijeću te odvjetnicima je na trenutke bilo izuzetno mučno.

Na jedan dio iz objašnjenja presude je ipak reagirao. Onaj u kojem piše da je dužan platiti trošak obdukcija i toksikoloških vještačenja u iznosu od 93.201 kunu. Tada je u nevjerici odmahnuo glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NESHVATLJIVO' /

Otkriveni detalji ubojstva troje djece u Mlinovima: 'Potpuno je zlouporabio njihovo povjerenje takvim potezom'

Image
'NESHVATLJIVO' /

Otkriveni detalji ubojstva troje djece u Mlinovima: 'Potpuno je zlouporabio njihovo povjerenje takvim potezom'

I tijekom suđenja, sutkinja Iva Gradiški Lovreček, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu istaknula je kako je jasno da su mu materijalni interesi i vrijednosti bili ispred života vlastite djece.

Zato ova presuda nije samo poruka ocu monstrumu već je poruka današnjem, sve više materijalno i konzumerizmu orijentiranom društvu. Sutkinja govori kako je život najdragocjenija vrijednost ispred koje ne smije i ne može stajati ništa, a kamoli kakav materijalni interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojičin odvjetnik po službenoj dužnosti, Marko Ivica najavljuje žalbu. Ističe kako je znao da će presuda biti danas s obzirom na ranije priznanje.

Na 50 godina zatvora prije oca monstruma nepravomoćno je osuđena samo jedna osoba. Ubojica susjeda iz Solina kojem je kasnije kazna umanjena. Mnogi vjeruju da će Harald Kopitz biti prva osoba, koja je i pravomoćno osuđena na maksimalnih 50 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo