O VELIKOJ AFERI / Božinović: 'Svi očekujemo odgovor kako je moguće da nitko ne primijeti da se dogode sumnjive transakcije'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Istaknuo je kako je zahvaljujući blokadi novca spriječena velika šteta koja je mogla pogoditi kompaniju

29.8.2022.
14:26
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da su zahvaljujući djelovanju državnih tijela prikupljeni podaci i blokirani računi počiniteljima pljačke u Ini, a drugo je pitanje kako se takvo nešto uopće moglo dogoditi.

"Kao ministru mi je satisfakcija da su policijski službenici s pripadnicima Porezne uprave, Uskokom i drugim nadležnim službama u dugotrajnom istraživanju prikupili dovoljno dokaza kako bi se mogla podnijeti prijava i kako bi se detektirali počinitelji pljačke", rekao je Božinović novinarima u Obrežju nakon sastanka sa slovenskom kolegicom Tatjanom Bobnar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je zahvaljujući blokadi novca spriječena velika šteta koja je mogla pogoditi kompaniju, a daljnje prikupljanje podataka će dodatno osnažiti kaznenu prijavu.

Upozorio je, međutim, na poslovne procedure u Ini koje su omogućile da se tako nešto uopće dogodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
USKOK OBJAVIO /

Osumnjičeni u afera INA megavatsat plina plaćali 19 eura, pa ga prodavali dalje po 11 puta većoj cijeni

Image
USKOK OBJAVIO /

Osumnjičeni u afera INA megavatsat plina plaćali 19 eura, pa ga prodavali dalje po 11 puta većoj cijeni

"To su poslovne procedure koje je potpisala jedna kompanija s preciznim angažmanom. Svi očekujemo odgovor na pitanje kako je moguće da nitko ne primijeti i da se dogode takve transakcije koje su svakome sumnjive", kazao je Božinović.

Policija spriječila sudar dviju navijačkih skupina

Komentirajući jučerašnji navijački incident na autocesti u Lici, kada su navijači Hajduka izazvali zastoj u prometu, poručio je kako je djelovanje policije dio protokola s Hrvatskim nogometnim savezom, po kojem Ravnateljstvo policije koordinira sve sigurnosne aspekte utakmica visokog rizika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brzim angažmanom policijskih službenika spriječen je, pretpostavljam, dogovoreni sudar dviju navijačkih skupina, dijete koje je bilo na respiratoru je ipak prošlo kroz tu kolonu, a pravo pitanje je onima koji to rade, koji zaustavljaju promet na autocesti, a i onima koji imaju razumijevanja za njihovo nezadovoljstvo, za sve one koji sudjeluju u javnom političkom životu, i koji nisu uvijek bili dovoljno jasni u osudi".

Nema mjesta izražavanju nikakvog nezadovoljstva nasilnim putem, hrvatska policija neće ništa prepustiti slučaju, rekao je dodavši da su navijači sastavni dio nogometa, a izgrednici su jučer bili pojedinci. Ničiji život ne smije ovisiti o bahatosti nekoga drugoga, naglasio je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo