obiteljsko nasilje / Brutalno ubojstvo nožem u Goli: centri za socijalnu skrb tvrde da su poduzeli sve potrebne radnje

Image
Foto: Damir Špehar/Pixsell

Nevjenčanog supruga je 15. veljače u pograničnom mjestu Goli kuhinjskim nožem ubila 38-godišnja žena, koja će biti prijavljena Državnom odvjetništvu

28.2.2018.
14:23
Damir Špehar/Pixsell
VOYO logo

Centar za socijalnu skrb Rijeka i Centar za socijalnu skrb Koprivnica priopćili su u srijedu da su u slučaju obiteljskog nasilja u mjestu Goli, koje je završilo smrću 46-godišnjeg nevjenčanog supruga, poduzimali sve  potrebne radnje sukladno pravilima struke i važećim zakonskim propisima. Nevjenčanog supruga je 15. veljače u pograničnom mjestu Goli kuhinjskim nožem ubila 38-godišnja žena, koja će biti prijavljena Državnom odvjetništvu zbog sumnje u ubojstvo.

Centri za socijalnu skrb iz Rijeke i Koprivnice tvrde da su u tom slučaju postupali sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, po kojem se dostavlja obavijest policijskoj postaji o nasilju u obitelji, upoznaje žrtva nasilja o mogućnosti smještaja u sigurnu kuću, te utvrđuju i procjenjuju obiteljske okolnosti, odnosi, kvaliteta skrbi o djeci, razvojni rizici i sigurnost djece u obitelji.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centri u očitovanju navode da su međusobnom suradnjom i koordinacijom aktivnosti poduzimali sve potrebne radnje iz svoje nadležnosti sukladno pravilima struke i važećim zakonskim propisima.

Napominju da se u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka pojedinosti i detalji slučaja ne iznose, posebice imajući u vidu potrebu zaštite prava i dobrobiti maloljetne djece. Centri su pozvali medije i društvenu zajednicu da se u obraćanju široj javnosti prvenstveno vode načelom  zaštite prava  i dobrobiti djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal podravski.hr objavio je prije par dana da se ubojstvo, po svemu sudeći, moglo spriječiti da su mjerodavne koprivničke službe reagirale na dramatična upozorenja Centra za socijalnu skrb u Rijeci.

Naime, piše portal, prema rješenju riječkog Centra, Slađana Brkić je desetak dana prije ubojstva trebala biti zbrinuta u sigurnoj kući, a njezino dijete izuzeto i udomljeno "zbog teških uvjeta života, nebrige majke, psihičke nestabilnosti i sumnje u obiteljsko nasilje".  Te je informacije Podravskom listu potvrdio izvor iz sustava socijalne skrbi ogorčen što je taj sustav, kako se čini, još jednom zakazao, tvrdi portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo