120 DANA AGONIJE / Četiri mjeseca nakon nestanka Mateja Periše, otac se i dalje nada: 'Svaki dan mi stižu snimke, informacije...'

Image
Foto: Milan Maricic/PIXSELL

On je u Beogradu proveo 75 dana, a onda se vratio u Split. Nastavio je dalje živjeti životom kojega je živio i prije Matejeva nestanka, ali...

1.5.2022.
9:42
Milan Maricic/PIXSELL
VOYO logo

Četiri mjeseca kasnije još nitko ne zna gdje se nalazi Matej Periša. Već je 120 dana prošlo, a njegov otac Nenad i dalje je slomljen.

"Tisuću puta sam prošao kroz tu kobnu noć. Razmišljao što se dogodilo. Ali svaki put kada dođem do kraja, postavim sebi pitanja na koja nemam odgovor i to me opet vrati na početak priče. Na to da nemam odgovor što se dogodilo Mateju", tako svoju ispovijest započinje otac mladića iz Splita za Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska je policija saznala i rutu kojom se Matej kretao od trenutka napuštanja kluba "Gotik", ali poslije trideset minuta trčanja i njegovog dolaska do rijeke Save, sve informacije nestaju i ne zna se što mu se dogodilo.

Image
'nije namjerno ušao u vodu' /

Otac Mateja Periša vjeruje da je znao što radi, ali stalno se vraća na jedno: 'Da je taj trenutak bio drugačiji, možda ne bi sada pričali'

Image
'nije namjerno ušao u vodu' /

Otac Mateja Periša vjeruje da je znao što radi, ali stalno se vraća na jedno: 'Da je taj trenutak bio drugačiji, možda ne bi sada pričali'

Nenad Periša i dalje se nada da će se njegov sin pojaviti, da će ga nakon toliko vremena imati priliku zagrliti, a kaže da je u neprestanoj komunikaciji s policijom koja provjerava sve nove informacije koje bi mogle pomoći u razotkrivanju ove potrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogo se ljudi zainteresiralo za slučaj, na društvenim mrežama otvoreno je mnogo grupa. Šalju snimke, informacije. Ja svaki dan imam neke aktivnosti koje se tiču potrage, ali i dalje nemam odgovor na ono što nas sve brine. Bitno je da još uvijek postoji potraga za njim i da se radi na tome da Matej bude pronađen", rekao je Periša.

On je u Beogradu proveo 75 dana, a onda se vratio u Split. Nastavio je dalje živjeti životom kojega je živio i prije Matejeva nestanka, ali "više ništa nije kao prije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Funkcioniram nekako. Idem na posao, bavim se aktivnostima kojima sam se bavio i ranije. Naravno, to nije ni približno kako je bilo tada. Ne uživam ni približno u tome kao nekada, ali se trudim biti uključen u sve i biti koristan svojoj obitelji. Trudim se biti Nenad Periš. Bez obzira na to što osmijeha nema. Živim, radim… Mučno mi je, ali moram naprijed. Moram živjeti s tim da ne znam gdje je Matej", pojašnjava Periša.

Istom se nadaju i sestre nestalog mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na to što je prošlo puno vremena, nadamo se da će se enigma razriješiti, da će se neka vijest ili informacija dogoditi, da će se netko sjetiti nečega i da će to dovesti do kraja agonije koja traje četiri mjeseca", tvrdi otac.

Podsjetimo, Matej je u noći između 30. i 31. prosinca prošle godine sa svojim prijateljima otišao u noćni izlazak. Doputovali su iz Splita kako bi u Beogradu proslavili Novu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tog kobnog datuma od odličnog dočeka koji se trebao dogoditi sve se pretvorilo u najlošiji mogući scenarij, njegov nestanak koji traje već punih četiri mjeseca.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo