u zaleđu Lovrana / Čovjek kojeg je napala divlja svinja za RTL ispričao što se sve događalo: 'Odbacila me metar i pol, gurala me do drva. Uspio sam je prevrnuti'

'Da sam je ubio ja bih dobio kaznu sam čuo, razumijete, a ja sam se borio za život i smrt', tvrdi napadnuti Borut

21.1.2022.
20:00
VOYO logo

Šokantna priča o napadu divlje svinje dolazi iz zaleđa Lovrana. Dok je bio u šetnji sa psom, agresivna grdosija napala je 44-etverogodišnjaka.

Izranjavala ga je po cijelom tijelu, a sve samo dvjestotinjak metara od prvih kuća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam jedno disanje, onako, agresivno", tako svoju traumatičnu priču započinje Borut.

Image
nedaleko od Krapine /

Stanovnike malog mjesta terorizirao je jedan jarac, no prava je drama nastala tek kada je životinja nestala

Image
nedaleko od Krapine /

Stanovnike malog mjesta terorizirao je jedan jarac, no prava je drama nastala tek kada je životinja nestala

Pokazao je ozljede RTL -ovoj reporterki i kaže da je šetao psa, na 30 metara udaljenosti vidi tri mlada vepra i okreće se da će otići kući. Tad iz grmlja izlijeće divlja svinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najedanput sam samo dobio udarac i odbacila me oko metar, metar i pol. Bez ikakvih problema gurala do jednoga drva, tu sam stao i uspio sam je, kako je ona pala s nogama uspio sam je prevrnut. I počeo sam je lupat sa šakom. I uzeo sam onda kamen", ispričao je Borut Hofbauer.

Udarao ju je do iznemoglosti jer kaže, osjeća da gubi bitku s agresivkom s kljovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sve šikljalo, iz nogu, iz glave i to, totalno sam počeo gubiti", kaže Borut, ali, dodaje, hropće i ona. Tada divlja svinja koji metar uzmiče, obilazi ga i čini mu se priprema za treći napad.

"I onda sam rekao u sebi ono Bože, to je to, jer ne bih imao snage zadržat malo dijete ili tako nešto i onda je ona pobjegla", priznaje.

To ga je spasilo. Izudaran je, ali sa zadnjim atomima snage vuče se do najbliže kuće u kojoj mu živi prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jakna koju imam samo za šetnju je bila natopljena cijela, lice cijelo krvavo i nabubreno i noga cijela", kazao je Borut.

Prijatelj ga dovodi doma, a mama na vratima doživljava šok. Sin joj je pun rana i zabijenih čekinja koje su kaže tvrde kao najveće igle za šivanje. "Još uvijek sam pod tim dojmom i ne znam dokle će to tako trajati. //Ali on će sigurno cijeli život imat to u svojoj memoriji", kaže Vera Hofbauer.

Zato apeliraju da nadležni nešto učine. "Da sam je ubio ja bih dobio kaznu sam čuo, razumijete, a ja sam se borio za život i smrt", tvrdi Borut i dodaje kako često u mjestu viđa divlje svinje i da ovaj napa žena ili dijete sigurno ne bi preživjeli.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo