Boris Radman / Daruvarac ima novog odvjetnika: Oslobodio Dražena Slavicu i osudio 'zadarskog Fritzla'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Odvjetnik koji će braniti Daruvarca donedavni je sudac zadarskog Županijskog suda

21.12.2018.
13:08
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Zadarski odvjetnik Andrej Korljanviše nije branitelj Darka Kovačevića Daruvarca, koji je u lipnju pretukao 18-godišnju djevojku u zadarskom kafiću, a prošlog petka je pušten da se brani sa slobode.

Korljan je kazao kako je Daruvarcu otkazao punomoć zbog preklapanja s prije preuzetim obvezama. Daruvarca će braniti odvjetnik Boris Radman, donedavni sudac zadarskog Županijskog suda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U četvrtak uvečer primio sam spis. Prije svega, moja je dužnost i obveza da proučim spis i dokaze koji se nalaze u njemu. Iz rasprave je isključena javnost i to me obvezuje da o bilo čemu ne mogu govoriti jer bih odao tajnu", kazao je za tportal odvjetnik Radman te dodao da ima dovoljno vremena za pripremu obzirom da je nastavak suđenja Daruvarcu zakazan 9. siječnja iduće godine.

Izrekao maksimalnu kaznu 'zadarskom Fritzlu'

Inače, Radmana je u ožujku ove godine Državno sudbeno vijeće razriješilo sudačke dužnosti, na njegov zahtjev, čime su potvrđene špekulacije da namjerava zaploviti odvjetničkim vodama. Ta je odluka stupila na snagu 29. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju portala zadarski.hr, Radman je u svojoj sudačkoj karijeri izrekao maksimalnu kaznu od 40 godina ubojicama Slavice Medanić, na jednaku je kaznu osudio i "zadarskog Fritzla" koji je vlastitu kćer 16 godina silovao i s njom dobio dijete, a taođer je vodio i ponovljeni postupak protiv bivšeg šibensko-kninskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice, optuženog za stradavanje vatrogasaca na Kornatima.

Slavicu je oslobodio jer, kako je obrazložio odluku sudskog vijeća, nije dokazano da je počinio kazneno djelo koje mu se stavljalo na teret u optužnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo