NOVI DETALJI UŽASA / Devet dana nakon što je izašao iz pritvora zbog nasilja u obitelji, Zdravko je ubio suprugu i kćeri te presudio i sebi

Image
Foto: facebook

Zabranili su mu približavanje obitelji i naredili mu da iseli iz kuće. Uhićen je u srpnju ove godine, a sud ga je pustio na slobodu i to nakon što su mu dosudili kaznu zatvora dulju od tri godine

30.12.2021.
15:49
facebook
VOYO logo

Protiv Zdravka Goranovića koji je jučer u kući u Somboru ubio suprugu i dvije kćeri, a potom presudio sebi, policijska uprava je u svibnju 2020. godine podnijela kaznenu prijavu zbog nasilja nad suprugom Mirjanom i kćeri.

Policiji ga je prijavila supruga, piše Telegraf.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kući koja se nalazi u Ulici Sime Šolaje u Somboru pronađena su četiri tijela, a kuća je gorjela. Nakon što je pobio kćeri i suprugu, Zdravko Goranović je zapalio kuću pa ubio i sebe. 

Zlostavljanje se odvijalo u razdoblju od 2016. do 2020. godine. Na prijedlog tužiteljstva određen mu je pritvor za vrijeme istrage jer se skrivao pa je prijetila opasnost od bijega. Zabranjeno mu je približavanje obitelji i naređeno da se iseli iz kuće. Uhićen je 30. srpnja ove godine, a 20. prosinca mu je sud, umjesto da mu ga na prijedlog tužiteljstva produlji, pritvor ukinuo, na što se tužiteljstvo žalilo. Devet dana nakon izlaska na slobodu je ubio suprugu i dvije kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
srbija /

Stravičan zločin: Izašao iz zatvora, zaklao suprugu, ubio dvije kćeri pa se objesio. Kći objavila znakovitu fotografiju...

Image
srbija /

Stravičan zločin: Izašao iz zatvora, zaklao suprugu, ubio dvije kćeri pa se objesio. Kći objavila znakovitu fotografiju...

"Osnovno javno tužilaštvo u Somboru podiglo je nakon provedene istrage optužnicu protiv Zdravka Goranovića, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji iz članka 194. stavak 3. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona, te protiv njegove biv. -žena i kćer. Optužnicom se okrivljenik teretio za radnje poduzete u razdoblju od 2016. do 2020. godine. Kaznenu prijavu protiv imenovanog ovom tijelu podnijela je Policijska uprava u Somboru, nakon što je bivša supruga, koja je povrijeđena, prijavila događaj u svibnju 2020. godine. Ova kaznena prijava je prva i jedina kaznena prijava podnesena protiv Zdravka Goranovića za kazneno djelo nasilja u obitelji iz članka 194. Kaznenog zakona", rekli su za Telegraf.rs iz tužiteljstva.

Prema njihovim riječima, protiv Goranovića su nakon prijave izrečene hitne mjere, koje su kasnije i produljene na prijedlog tužiteljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istovremeno, tužiteljstvo je Osnovnom sudu u Somboru, u izvanparničnom postupku, podiglo tužbu za izricanje mjera zaštite od nasilja u obitelji, a donesena je i presuda kojom se Zdravku Goranoviću zabranjuje uznemiravanje supruge i djece, a naređena mu je i deložacija iz obiteljske kuće", kažu iz državnog odvjetništva.

Pritvor je određen s obzirom na to da se skrivao i prijetila je opasnost od bijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana 30. srpnja 2021. godine lišen je slobode i od tada se po ranije dostavljenom prijedlogu tužiteljstva nalazi u pritvoru. Optužnica protiv njega već je podignuta i potvrđena na Osnovnom sudu u Somboru", navodi državno odvjetništvo.

Na ročištu za glavnu raspravu održanom 20. prosinca ove godine, kada je okončan sudski postupak, tužiteljstvo je predložilo produljenje pritvora optuženima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okrivljenik je proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri mjeseca, a pritvor nije produljen, već je ukinut. Nakon zaprimanja rješenja o ukidanju pritvora, tužilaštvo je odmah uložilo žalbu", rekli su iz tužiteljstva.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo