optuženi dvojac na klupama / Divljali s BMW-ima i usmrtili dvije žene: Nakon dvije godine počelo suđenje za stravičnu nesreću u Puli

Image
Foto: Ilustracija/Jurica Galoić/PIXSELL

Ksenija Batel ozljedama je podlegla na mjestu nesreće, dok je Renata Družetić Pliško preminula u pulskoj bolnici manje od sat vremena nakon nesreće

17.9.2018.
8:48
Ilustracija/Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Više od dvije godine nakonšto su u stravičnoj nesreći na pulskoj rivi kod Mandrača smrtno stradale dvije pješakinje, na Općinskom sudu u Puli danas počinje suđenje dvojici vozača koji su optuženi da su skrivili nesreću, piše Glas Istre. 

Kobna nesreća dogodila se 8. kolovoza 2016. godine, kad su se tri žene, Renata Družetić Pliško (51), Ksenija Batel (49) i Tanja Carta (47) vraćale kući iz centra Pule prema svojim kućama u Velom Vrhu. U tom trenutku došlo je do sudara dva BMW-a, a jedan od njih 'pokosio' je žene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ksenija Batel ozljedama je podlegla na mjestu nesreće, dok je Renata Družetić Pliško preminula u pulskoj bolnici manje od sat vremena nakon nesreće. Na optuženičku klupu, sjest će, naime, Kristijan Ban iz Galižane (25) i Slavoljub Prpić (48) iz Svete Nedjelje kod Samobora.

Optužnica tereti Kristijana Bana da je BMW-om njemačkih registracija kolnikom Ulice 119. brigade vozio najmanje dvostruko brže od dopuštenog. Naime, na dijelu ceste na kojem se dogodila nesreća ogranićenje je 50 km/h, a on se vozio brzinom od najmanje 100 k m/h. Uz to je, navodi se u optužnici, pretjecao kolonu od najmanje osam vozila na punoj crti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavoljub Prpić, koji je pak upravljao BMW-om švicarske registracije, pripisuje se da je dok je Ban pretjecao kolonu vozila, među kojima i njegovo, počeo skretati ulijevo na parkiralište bez da se uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu. Zbog tih je radnji došlo je sudara: Prpićev BMW je udario u desnu bočnu stranu Banovog BMW-a te se, uslijed udarca, Banov automobil nastavio nekontrolirano kretati u lijevo, pri čemu je naletio na tri pješakinje koje su se kretale izvan kolnika prometnice, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo