POKUŠAJ KRIJUMČARENJA / Dobar ulov na Bajakovu: Policajcima za oko zapeo preuređen mercedes, a kad su ga pretražili imali su što i vidjeti

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska policija i carina osujetili su planove bugarskog krijumčara

27.3.2019.
16:20
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Policija i carina na Bajakovu su zaplijenili 268 paketa s oko 120 kilograma hašiša i dva paketa s litrom hašišova ulja koje je u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 48-godišnji bugarski državljanin.

Drogu je vozio u mercedesu B klase na kojemu su policajci uočili preinake te zatražili nalog za pretragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavljenom pretragom u preinačenim dijelovima podvozja vozila pronađeno je ukupno 268 paketa s opojnom drogom tipa hašiš ukupne težine oko 120 kilograma i dva paketa hašiš ulja ukupne težine oko jedan kilogram", navodi se u policijskom priopćenju.

Dodaju da je 48-godišnji vozač uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jedincu, dok je kaznena prijava proslijeđena Uskoku. Zaplijenjena droga je oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji podsjećaju da je u 2018. u Hrvatskoj zaplijenjeno oko 50 kilograma hašiša i više od dvije tone marihuanae, od čega je oko 500 kilograma marihuane zaplijenjeno na graničnim prijelazima na području PU vukovarsko-srijemske.

Na prijelazu Bajakovo zadnja velika zaplijena hašiša zabilježena je 2009. godine kada je pronađeno oko 90 kilograma te droge dok se u narednim godinama radilo o zapljenama manjih količina od jednog do dva kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo