Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nepravomoćna presuda

Dobio 5 godina zatvora za premlaćivanje djevojke: Daruvarac za mjesec dana na slobodi?

Usprkos maksimalnoj izrečenoj kazni Kovačević će se za mjesec dana najvjerojatnije naći na slobodi

Image

Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim jer je pretukao i teško ozlijedio 18-godišnju djevojku. Nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora. Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda bivšoj djevojci dobio je 4,6 godina, a za prijetnje 10 mjeseci. Ukupno mu je kazna objedinjena na pet godina bezuvjetnog zatvora.

Vijesti.hr/ 11.1.2019. u 9:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Darko Kovačević Daruvarac (31) osuđen je u četvrtak na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno na pet godina bezuvjetnog zatvora. Proglašen je krivim jer je pretukao i teško ozlijedio 18-godišnju djevojku. Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda bivšoj djevojci dobio je 4,6 godina, a za prijetnje 10 mjeseci. 

Podsjetimo, Daruvarac je prošlog ljeta krvnički pretukao 18-godišnju djevojku, u zadarskom kafiću Chill out, a sve su snimile i nadzorne kamere. Šest mjeseci bio je u pritvoru, a nakon što je pušten, javnost se digla na noge jer sud nije donio presudu već je nasilnika pustio na slobodu. 

U pritvoru može boraviti još najduže mjesec dana

Image

Dobio 5 godina zatvora! Pogledajte kako Daruvarca vode u zatvor

Fotogalerija
Image

Dobio 5 godina zatvora! Pogledajte kako Daruvarca vode u zatvor

Fotogalerija

Usprkos maksimalnoj izrečenoj kazni Kovačević će se za mjesec dana najvjerojatnije naći na slobodi. Naime, premda mu je zbog izrečene petogodišnje kazne određen pritvor do pravomoćnosti presude, u stvarnosti Kovačević u pritvoru, bez pravomoćne presude, može boraviti još najduže mjesec dana, a razlog je u tome što je tijekom istrage i suđenja Kovačević već boravio u pritvoru maksimalnih 6 mjeseci, piše Jutarnji list.

U tih mjesec dana prvostupanjski sud bi trebao napisati čitavu presudu, zatim na nju odvjetnik i Kovačević imaju rok žalbe od 15 dana. Nakon toga stranke imaju pravo odgovora na žalbu, a nakon čega bi se elektronskom dodjelom trebao odrediti sud na području RH na kojem će se odlučivati o žalbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odvjetnik Branko Šerić tvrdi da nije točno da će Kovačević za mjesec dana izaći iz istražnog zatvora ako se ne donese drugostupanjska presuda.

"Nije točno da ide na slobodu za mjesec dana ako se u tom roku ne donese pravomoćna presuda"

"Nije točno da će on izaći na slobodu za mjesec dana ako se u tom roku ne donese pravomoćna presuda. Ovo je novi osnov za trajanje istražnog zatvora i traje do pravomoćnosti presude. To nema veze s istražnim zatvorom koji mu je bio određen ranije, tijekom trajanja postupka. No sve vrijeme provedeno u istražnom zatvoru uračunat će mu se u izdržavanje kazne", objasnio je Šerić, piše Index.

Upravo se čita

Image
bivši ministar

Kovač za RTL o ruskoj aneksiji: 'Kada Ukrajina službeno postane članica NATO-a počinje svjetski rat'

Rekao je i da je moguće da će Kovačevićeva obrana podnijeti tužbu Ustavnom sudu koji potom može donijeti odluku o ukidanju istražnog zatvora, ukoliko procijene da su mu povrijeđena prava. 

Vijesti.hr/ 11.1.2019. u 9:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
STRAŠNO!

52-godišnjak pretučen na autobusnom kolodvoru u Splitu. U bolnicu stigao slomljenih rebara!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba