suđenje je završeno / Donesena presuda Brunu Bajriću za ubojstvo djevojke: osuđen na deset godina zatvora!

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Do tragedije je došlo prije godinu dana u Slavonskoj ulici u Splitu, u večernjim satima

21.11.2017.
13:10
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

Završeno je suđenje Brunu Bajriću (24), mladiću optuženom za ubojstvo djevojke Anice Ćurić (22). Dobio je deset godina zatvora, javlja Splitski dnevnik.

Do tragedije je došlo prije godinu dana u Slavonskoj ulici u Splitu, u večernjim satima. Pokazivao je u svojoj sobi pištolj djevojci s kojom je bio u vezi dvije i pol godine. Tvrdi kako nije znao da je metak u cijevi, kao niti kako je opalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom suđenja, Županijsko državno odvjetništvo smatralo je kako se radi o ubojstvu za koje je zapriječeno od pet do 20 godina zatvora dok mr. sc. Željko Gulišija, koji je zastupao obranu, tvrdio da je Bruno Barić počinio kazneno djelo nehatnog prouzročenje smrti za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Tijekom suđenja Bruno je bio jako potresen, par puta je prekidao iskaz jer bi brizno u plač:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Stigla je nepravomoćna presuda ubojici Anice Ćurić: Bruno Bajrić osuđen na zatvorsku kaznu o...

Image

Stigla je nepravomoćna presuda ubojici Anice Ćurić: Bruno Bajrić osuđen na zatvorsku kaznu o...

“Našli smo se oko osam sati navečer, bili smo kod mene sat, dva. Nije bilo nikakve svađe između nas, nikakvog konflikta, večerali smo i onda gledali neki dokumentarac u mojoj sobi. Ne znam kako se sve dogodilo, kako je došlo do ispaljenja metka. Ni u primisli mi nije bilo da bi pištolj mogao opaliti jer sam ga taj dan rastavio i sastavio, nakon što je pet ili šest mjeseci ležao skriven ispod kreveta. Dao mi ga prijatelj na čuvanje, ne znam odakle njemu.”, kazao je Bajrić.

“Ne znam ni sam kako se to dogodilo, išao sam ga spremiti. Ne znam kako je metak ostao u cijevi, jednostavno se ne sjećam da sam išta pritisnuo, te scene mi nema u glavi, pokušao sam se prisjetiti…”, rekao je i dodao kako ne zna kako će sve preživjeti, javlja Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo