Obračun kriminalaca / DORH objavio nove detalje obračuna u Kaštelima: Krvoproliću prethodila svađa i tučnjava

Očevid se nastavlja

15.6.2020.
14:45
VOYO logo

DORH je objavio nove detalje o ubojstvu i pokušaju ubojstva u Kaštel Kambelovcu. Provedenim očevidom utvrdili su kako je zločinu prethodila svađa i tučnjava. 

Ubijen je Mario Boljat, a dvije osobe su ranjene, jedna od njih je Jozo Čabraja koji je otprije poznat policiji. Tko je drugi ranjeni, zasad se ne zna. DORH je objavio samo kako je muškarac rođen 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, provela je dokaznu radnju očevida na mjestu događaja u Kaštel Kambelovcu u povodu počinjenja kaznenog djela ubojstva muškarca (1984.) i kaznenih djela pokušaja ubojstva dviju osoba (1991. i 1987.) 14. lipnja 2020. oko 22.50 sati. 

Prema dosad utvrđenom, predmetnom događaju prethodila je svađa i tučnjava dvije grupe muškaraca u Kaštel Kambelovcu nakon čega je jedna osoba ubijena, a dvije su osobe teško ozlijeđene. Na mjestu događaja pronađeno je mrtvo tijelo muškarca (1984.), dok su teško ozlijeđene osobe vozilom Hitne medicinske pomoći prevezene u Klinički bolnički centar Split gdje im je pružena liječnička pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Obračun u Kaštelima /

Potresna ispovijest: 'Bio je hladan kao špricer. Kao da je provjeravao je li posao dobro obavljen'

Image
Obračun u Kaštelima /

Potresna ispovijest: 'Bio je hladan kao špricer. Kao da je provjeravao je li posao dobro obavljen'

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika dogovorila je s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastavak očevida i druge radnje sukladno odredbama članka 207. Zakona o kaznenom postupku nad ozlijeđenim osobama. Temeljem odredbe članka 319. Zakona o kaznenom postupku određeno je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela muškarca (1984.). Nakon izuzimanja biološkog materijala, odjeće i predmeta nalogom će se odrediti vještačenja kod Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja'Ivan Vučetić' u Zagrebu.

Policijski službenici će tijekom kriminalističkog istraživanja obaviti obavijesne razgovore sa svim osobama koje imaju saznanja o kaznenim djelima, odnosno potencijalnim svjedocima ovog događaja", priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo