havarija na moru / Drama kod Cresa: Brodicu na kojoj je bilo osam osoba bura je nanijela na hridi, potonula je

Image
Foto: pu primorsko-goranska

Kada je policija došla na mjesto događaja, jedna je osoba bila u vodi, a ostale na obali

30.8.2021.
15:29
pu primorsko-goranska
VOYO logo

Prava drama odvijala se u creskom akvatoriju gdje je u nedjelju u jutarnjim satima brodica ostala bez pogona te su je jaka bura i valovi nekontrolirano nosili prema hridima.

Posada policijskog plovila u uvali Lukovac na otoku Cresu, uočila je jednu osobu u moru, nekoliko osoba na obali i brodicu koja je već udarala u hridi. U međuvremenu, na mjesto događaja stiglo je i plovilo ''Sea help'', a zbog loših vremenskih uvjeta nijedno plovilo nije moglo pristati uz obalu i preuzeti osobe niti otegliti nasukanu brodicu.

Zapovjednik policijskog plovila je uz pomoć brodskog razglasa uspio kontaktirati osobe na obali te je utvrđeno da se na obali ipak nalaze sve osobe s brodice, uključujući i onu koju su uočili u moru prilikom dolaska u uvalu Lukovac. Riječ je o osam hrvatskih državljana, od kojih je troje djece, a ozlijeđenih, pravo je čudo, nije bilo. 

Kako osobama nitko nije mogao prići s morske strane, pozvani su vatrogasci DVD-a Cres koji su uspjeli ukrcati osobe u vozila i dovesti ih do svojih prostora odakle su se uputili na otok Krk gdje su smješteni.

Brodica se nasukala na hridi i potom potonula te će u dogledno vrijeme biti organizirano njezino vađenje, izvjestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo