putnici nisu ništa znali / Drama u Dubrovniku: Zrakoplov sletio na pogrešni dio piste i završio među kamionima

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U njemu je bilo sedmero putnika i tri člana posade

29.11.2018.
14:30
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Manji putnički zrakoplov Let L410 Turbolet danas oko 12.45 sati sletio je na pogrešni, zatvoreni, dio piste u Zračnoj luci Dubrovnik. U njemu je bilo sedmero putnika i tri člana posade. 

Zrakoplov, koji je letio na liniji Rijeka-Split-Dubrovnik, sletio je u dubrovačku zračnu luku na dio piste koje je zbog radova zatvoren i tako se našao između kamiona i ostale građevinske mehanizacije, javlja Avioradar.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zrakoplov je stajao na pisti 10-ak minuta, a kako na pistu su izašle i žurne službe ZL Dubrovnik- vatrogasci i Hitna. Ubrzo nakon, zrakoplov je samostalno, u pratnji vatrogasaca i Hitne, napustio pistu te je parkiran na stajanci, gdje su se putnici iskrcali", rekao je Nenad Sredojević iz Avioradara koji je bio u zrakoplovu i dodao kako putnici nisu ni znali što se dogodilo.

Iz Zračne luke Dubrovnik pristiglo je i službeno priopćenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zrakoplov tipa L410 Turbolet avioprijevoznika Trade Air na redovnoj liniji iz Splita za Dubrovnik oko 12.45 sletio je na zatvoreni dio uzletno-sletne staze.

Događaj je prema standardnoj proceduri prijavljen Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo i Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu koje će dalje postupati sukladno propisima. Nakon što su putnici napustili zrakoplov isti je pripremljen za idući let, te je napustio Zračnu luku Dubrovnik na redovnoj liniji za Split i Rijeku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zračna luka Dubrovnik otvorena je za sav promet", izvijestili su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo