Buran dan / Dva strana državljanina jurila preko 200 km/h, a Hrvat vozio s 2,31 promila i bez vozačke

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sisačko-moslavačka policija imala je pune ruke posla

23.8.2018.
16:44
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Sisačko-moslavačka policija je u srijedu imala pune ruke posla. Najprije je oko 7:55 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac policijski službenici su s presretačem u prometnom prekršaju uočili osobni automobil Mercedes njemačkih registracija, kojim je u smjeru Slavonskog Broda brzinom od 236 km/h upravljao 57-godišnji državljanin Bugarske. 

Nešto kasnije, oko 9:50 sati zaustavili su osobni automobil BMW nizozemskih registracija, kojim je u smjeru Zagreba brzinom od 205 km/h upravljao 42-godišnji bosanskohercegovački državljanin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog prekršaja prekoračenje najveće dopuštene brzine izdani su im obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3.000 kuna svakom te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije na području RH u trajanju od mjesec dana. 

Navečer, oko 22 sata prilikom kontrole prometa u Topolovcu na sisačkom području zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,31 promila i bez položenog vozačkog ispita upravljao 25-godišnjak. Uz to, u trenutku zaustavljanja na vozilu se nisu nalazile pripadajuće registracijske pločice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je 25-godišnjak recidivist, uhićen je i uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na nadležni Prekršajni sud. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo