Gadno, baš gadno / Dvogodišnjoj djevojčici prst je zaglavio u rupi poklopca lampaša! Suze su riješili vatrogasci i obećanje čokolade

Odlazak u šoping jednoj je zagrebačkoj obitelji završio potpuno neplanirano - intervencijom vatrogasaca

28.10.2021.
9:20
VOYO logo

Dvogodišnjoj djevojčici prst je zaglavio u rupi poklopca lampaša. Iako zvuči neuobičajeno, pred blagdan Svih Svetih takve su intervencije česte, ispričali su zagrebački vatrogasci Ružici Đukić.  

Puno dječjih suza i roditeljske zabrinutosti, ali za zagrebačke vatrogasce dvije minute posla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Merunka, vatrogasac JVP Zagreb:

"Sam taj poklopac lampiona je tako odliven da vrlo vjerojatno prstić lako ulazi unutra, ali kada se vraća van, onda reže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li bilo krvi?

"Pa, bilo je nešto malo oko toga. Dijete je vuklo, pa ga je bolilo, pa više nije ni vuklo, ali jednostavno prstić nije išao van."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako bi kažu svakog unesrećenog trebalo gledati jednako, na djecu su ipak posebno osjetljivi, pa cijeli postupak traje malo duže. Potrebno je dijete smiriti. Vatrogasci najčešće obećavaju čokoladu. U listopadu ih podijele priličan broj. 

Jesu li takve intervencije česte? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristijan Laznicki, vatrogasac JVP Zagreb:

"Pa jesu da, to nam je već deja vu od prošle godine, isto u ovo vrijeme, isto tako smo imali, baš kod djece. Djeca istražuju s prstićima te rupice u lampašima, poklopcima i to se događa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su, kažu, nepredvidljive situacije no na jedno upozoravaju, točnije vatrogasac Goran Ružić: 

#Ljudi čekaju, pokušavaju, nadajući se da će to splasnuti. Međutim, onda to zna dosta ružno izgledat da cijeli prst odnosno ruka natekne. Dolazi i do gnojenja, onda su to dosta mučne slike."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad se tome nije svjedočilo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo