skandal u karlovcu / Dvojica policajaca udaljena iz službe: Jedan ozlijedio migranta, drugi to nije prijavio

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilegalni migrant u početku nije želio reći što se dogodilo, a kada se izjasnio, njegov je iskaz bio suprotan onome policijskih službenika

19.6.2020.
20:26
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Karlovačka policija izvijestila je u petak o sankcioniranju dvojice policajaca zbog sumnje da je jedan od njih 11. lipnja lakše ozlijedio stranog državljanina zatečenog u ilegalnom boravku u Hrvatskoj, a da ga drugi policajac u tome nije niti spriječio niti ga je prijavio.

Obojica su udaljena iz službe i protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti te su uz kaznenu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku karlovačke Policijske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije su priopćili da je u četvrtak, 11. lipnja navečer, tijekom utvrđivanja okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u policijsku postaju Slunj doveden strani državljanin na kojem su policijski službenici uočili ozljede.

Ilegalni migrant u početku nije želio reći što se dogodilo, a kada se izjasnio, njegov je iskaz bio suprotan iskazu policijskih službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je jedan policijski službenik lakše ozlijedio stranog državljanina, dok je drugi policijski službenik propustio spriječiti takvo postupanje i nije prijavio kolegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo