kršenje mjera i ostalog

FOTO Dolijali zagrebački 'Brzi i žestoki'. Policija upala na ilegalnu utrku, oduzela jedno vozilo, a vozači dobili kazne do 5000 kuna

Čak 20 dorađenih automobila poslano je na izvanredan tehnički pregled

Image
Foto: PUZ
RTL Vijesti/ 31.1.2022. u 11:50

Tijekom proteklog vikenda zagrebačka je policija djelovala temeljem dojave o održavanju ilegalnih auto utrka tzv. "Street race" pa čak 20 dorađenih automobila poslala na izvanredan tehnički pregled dok je jedno vozilo oduzeto vlasniku. 

Navode kako se sve odvijalo na određenim lokacijama na području Grada Zagreba,a  što se tiče samih automobila utvrđena je tehnička neispravnost u smislu „opasnih nedostataka na vozilima“, tj. nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama i Pravilnika o homologaciji vozila, govore pa prilažu fotografije iz jednog od automobila. 

Image
Foto: PUZ
Image
PUZ

(Izvor: PU zagrebačka)

Tvrde dalje kako su vozači navedenih automobila kažnjeni novčanom kaznom od 2.000 kuna do 5.000 kuna, a osim što su kršili prometna pravila, ovo okupljanje kršilo je i epidemiološku mjeru jer se odnosilo na okupljanje te druženje većeg broja osoba na određenim lokacijama bez pridržavanja trenutno važećih epidemioloških mjera kojim se sprječava širenje zaraze bolesti COVID-19 te bez potrebnih odobrenja i suglasnosti nadležnog Stožera civilne zaštite kao i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, tvrde iz policije. 

Image
Foto:
Image

(Foto: PU zagrebačka)

"Povodom svega navedenog, i ovom prilikom želimo upozoriti sve ljubitelje brzina i utrka da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja svojih vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu", ističu zatim. 

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

Image
Foto: PUZ
Image
PUZ

(Izvor: PU zagrebačka)

U konačnici, zaključuju da će Policijska uprava zagrebačka kroz suradnju i koordinaciju s nadležnim institucijama, i ubuduće prikupljati sva saznanja o svim vrstama okupljanja u smislu ilegalnih utrka tzv „Street race“ te poduzimati sve mjere i radnje s ciljem sprječavanja organiziranja, okupljanja i održavanja spomenutih ilegalnih utrka.

Image
Foto: PUZ
Image
PUZ

(Izvor: PU zagrebačka)

Ujedno obuhvatit će se s time i javna okupljanja većeg broja osoba na jednom mjestu suprotno trenutno važećim svim epidemiološkim mjerama kojima se sprječava širenje zaraze bolesti COVID-19 te bez potrebnih suglasnosti i odobrenja nadležnog Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dok će se protiv organizatora i počinitelja svih vrsta takvih kažnjivih radnji poduzimati odgovarajuće mjere i sankcije, a sve s ciljem održavanja i povećanja sigurnosti cestovnog prometa, odnosno zaštite i sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu te zaštita pučanstva od širenja zaraze bolesti COVID-19, naveli su. 

RTL Vijesti/ 31.1.2022. u 11:50

Više s weba

Pročitajte još

Image
u dubrovniku

Primio ga za noge i gurnuo sa zida, mladić se bori za život. 22-godišnjak osumnjičen za pokušaj ubojstva

Više s weba