Napeta situacija / FOTO Napad na Pagu: 'Došli su na terasu apartmana i teleskopskom palicom su mi razbili glavu'

Image
Foto: RTL

Ogorčeni muškarac nam je ispričao da bi situacija bila još i gora da se njegova supruga nije snašla i pozvala policiju

25.8.2021.
16:25
RTL
VOYO logo

Neugodno iskustvo popraćeno batinama i tjelesnim ozljedama, doživio je Zagrepčanin M.R. koji je trenutno na godišnjem odmoru na Pagu.

Ondje ga je, naime, u utorak, malo iza ponoći, u apartmanu napalo 10-ak osoba. Tukli su ga, kaže, pred ženom i djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već nekoliko godina ovdje ljetujemo jer je to apartman od mog šogora. Nikada nismo imali neugodnih iskustava do sada. Ipak, moram reći da su me na susjedu, zbog koje je i izbio sukob, upozoravali ostali susjedi iz ulice", govori nam M.R. (podaci poznati redakciji).

Razlog zbog kojeg je došlo do sukoba, djeluje doista bizarno. Naime, prema njegovim riječima, na terasi apartmana je bio s obitelji i potiho su razgovarali. No, to je očito smetalo susjedi čiji je prozor okrenut prema njihovoj terasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi si uzimaju za pravo da tjeraju ljude s vlastitih terasa. Kazala nam je da se stišamo i da se maknemo s terase. Uopće nismo bili glasni, a ono što je još iritantnije je to što nam je rekla da je ona s vlasnicom apartmana dogovorila 'zatvaranje terase u 23 sata'. Znam da to nije istina jer smo s vlasnicima u rodbinskim odnosima i nije nam prvi puta da smo u njihovom apartmanu. Rekao sam joj da se neću maknuti sa svoje terase", prepričava M.R. 

On je na terasi ostao sa sinom, a susjeda je opet, kaže, negodovala, a potom poslala jednu poruku svom suprugu, a drugu vlasniku apartmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njezin suprug je nazvao mog šogora i rekao mu da ima sinove barabe i batinaše. Prijetnje nisam odmah shvatio ozbiljno. Sin je otišao leći, a ja sam ostao sam na terasi kada sam vidio 10-ak mlađih muškaraca oko terase. Preskočili su ogradu i okružili me. Tada sam shvatio da će prijetnje i ostvariti. Prvo sam dobio teleskopskom palicom u glavu. Teleskopskom palicom su mi razbili glavu. Pao sam i nastavili su me tući. Žena je uspjela uplašenu djecu izvući na stražnji izlaz kod susjeda gdje su i ostala spavati. Tada se vratila s mobitelom i vikala da će zvati policiju. Ona me i spasila daljnjih batina", priča M.R.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Naime, kako tvrdi, kada su napadači vidjeli da će doista pozvati policiju, dali su se u bijeg. U apartman je ubrzo osim policije stigla i Hitna pomoć koja je ozlijeđenog muškarca prevezla u amblantu u Pag odakle je prevezen u zadarsku bolnicu jer mu je glava jako krvarila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sto posto sam siguran da je među napadačima bio jedan od sinova tih susjeda. Vidio sam ga i prepoznao. Za drugog sina nisam siguran jer je ubrzo nastala makljaža", govori M.R. koji je podnio policiji podnio prijavu za prijetnje.

Image
Foto: RTL.hr
Image
Foto: RTL.hr

Poslali smo upit Policijskoj upravi zadarskoj, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za događaj od 24. kolovoza oko ponoći u Mandrama, obavještavamo vas  kako su policijski službenici zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira od strane više osoba prema 41-godišnjaku koji je tom prilikom lakše ozlijeđen. Do sada provedenim  kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako su 33-godišnjak i 28-godišnjak počinili prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira na štetu 41-godišnjaka te je protiv obojice podnosi se Optužni prijedlog te su im izdane mjere opreza zabrane približavanja oštećenom.

U  cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja policija i dalje provodi izvide.

 Nakon što je 41-godišnji hrvatski državljanin policiji prijavio da mu je dana 23.08.2021. godine u poslijepodnevnim satima u Mandrama 59-godišnjak uputio prijetnje, koje su kod njega izazvale strah  i bojazan za njegov život, te protiv njega podnio prijedlog za kazneni progon, policijski službenici Policijske postaje Pag su proveli kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom. Po dovršenom istraživanju, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnja, protiv 59-godišnjaka je podnesena kaznena prijava."


Image
Foto: RTL.hr
Image
Foto: RTL.hr
Image
Foto: RTL.hr
Image
Foto: RTL.hr
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo