Krenuli na put avionom... / Hrvat, Poljak, Kosovar, Austrijanac i dva Nijemca... Mediji u Njemačkoj im se rugaju kako su glupo pali policiji u šake

Image
Foto: JasonParis/Flickr/CC BY 2.0

Ono što na Balkanu može zvučati u stilu tradicionalnog početka vica, u Njemačkoj je represivni i pravosudni sustav na djelu

26.10.2021.
17:35
JasonParis/Flickr/CC BY 2.0
VOYO logo

"Očito su mislili da savezni policajci na Erdinger Moosu (kolokvijalno aerodrom u Münchenu) nisu baš najpažljiviji pri kontroli putnika", doslovno tako započinje svoj članak na portalu Passauer Neue Presse (PNP) o šestorici putnika koji su opušteno krenuli na avion premda su bili u statusu bjegunaca pred zakonom:

"Za šestoricu muškaraca to se ispostavilo da je bila pogrešna pretpostavka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi nastavak u stilu kakvog tradicionalnog vica s Balkana:

"Dva Nijemca, Kosovar, Poljak, Hrvat i Austrijanac na izlaznim kontrolnim mjestima savezne policije pojavili su se s otvorenim nalozima za uhićenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su ih pohvatali tijekom vikenda. 36-godišnjem Austrijancu policajci su pokvarili put u Izmir, Poljaku pak put iz Varšave za Beograd preko Münchena, Kosovaru put u Prištinu i tako se stiže do Hrvata.

Ispalo je da je 35-godišnji državljanin RH u rujnu 2019. uvjetno osuđen u Aschaffenburgu na jednu godinu s rokom kušnje od tri godine zbog nekakve krađe. Ali, kako na tome nije stao, nego je očito vrlo brzo prekršio uvjetnu slobodu, već u ožujku 2020. lokalne pravosudne vlasti raspisale su za njim nalog za uhićenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još godinu i pol uspio je provesti na slobodi, da bi odjednom pomislio da neće imati nikakvih problema ako će avionom otputovati, kako se navodi u članku, "u domovinu", ne navodi se u koji točno grad.

Tu se očito preračunao. PNP navodi sudsku konstataciju da je Hrvat "uporno i grubo kršio uvjetnu kaznu" i stoga su ga ravno s aerodroma prevezli u zatvor u Landshutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalu dvojicu Nijemaca, stoji dalje, policajci su omeli u putovanju u Abu Dhabi odnosno u Temišvar kako bih ih priveli slovu zakona koji je prekršio svaki od njih.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo