Hrvatska katolička župa u Münchenu / Hrvatski đakon optužen za silovanje 15-godišnje ministrantice: Uhićen i otpušten iz službe

Image

Nije poznat identitet đakona, a iz tužiteljstva i policije ne daju nikakve informacije o počinitelju

30.11.2018.
22:04
VOYO logo

Zbog optužbe za silovanje 15-godišnje ministrantice pokrenut je kazneni postupak protiv 65-godišnjeg đakona koji je radio u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu. To je priopčilo Državno tužiteljstvo u Münchenu uz informacije da se to dogodilo početkom studenog. 

Tu informaciju je prvi objavio poznati njemački dnevni list Süddeutsche Zietung, a kasnije su je prenijeli i ostali njemački mediji. Navode kako se 65-godišnjeg đakona sumnjiči da je početkom svibnja ove godine silovao 15-godišnju ministranticu. Silovanje se navodno dogodilo kad su đakon i ministrantica početkom svibnja putovali u Nürnberg.

Đakon je odmah uhićen i od tada se nalazi u istražnom pritvoru. Glasnogovornik nadbiskupije neposredno je nakon uhićenja izjavio kako je đakon nakon uhićenja odmah otpušten iz službe u Hrvatskoj katoličkoj župi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije poznat identitet đakona, a iz tužiteljstva i policije ne daju nikakve informacije o počinitelju. 

Katolička crkva u Njemačkoj se već godinama bori protiv seksualnog zlostavljanju u svojim redovima. Biskupska konferencija Njemačke je krajem rujna objavila sveobuhvatnu studiju u kojoj se navodi kako je od 1946. do 2014. godine najmanje 1.670 pripadnika klera zlostavljalo 3.677 maloljetnika, piše Fenix-magazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo