ODGOVORILI RTL-U / HŽ o nesreći u Brdovcu u kojoj je poginula žena: 'Signalizacija je ispravno radila'

Na društvenim mrežama su se pojavile izjave navodnih svjedoka nesreće koji su tvrdili da signalizacija nije radila

27.4.2020.
15:28
VOYO logo

Svi dijelovi uređaja za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Brdovec ispravno su radili u trenutku kada je na spomenutom ŽCP-u sinoć u 20.20 sati automobil podletio pod vlak, odgovorili su RTL-u iz HŽ Infrastrukture. 

Podsjetimo, nakon sinoćnje nesreće na tom prijelazu u kojoj je život izgubila 27-godišnja djevojka iz automobila na koji je naletio vlak, na društvenim mrežama su se pojavile izjave navodnih svjedoka nesreće koji su tvrdili da signalizacija nije radila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

No, iz HŽ Infrastrukture takve navode negiraju: "Uređaj je nakon nesreće ispitan u prisutnosti sutkinje i policije te je utvrđeno da je radio ispravno. Spomenuti željezničko-cestovni prijelaz osiguran je svjetlosno-zvučnim signalima", napisali su u odgovoru iz HŽ Infrastrukture te obitelji stradale putnice izrazili duboku sućut. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U automobilu su bile tri mlade žene

Zagrebačka policija tijekom dana objavila je detalje o nesreći kod Zaprešića u kojoj je vlak naletio na automobil u kojem su bile tri mlade žene, a jedna je poginula. 

"Oko 20.20 sati 26-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka, a kretala se kroz mjesto Brdovec istočnim prometnim trakom  Ulice Dragutina Butorca u smjeru sjevera. Dolaskom blizu kućnog broja 15, odnosno do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, na kojem nema postavljenih uređaja za zatvaranje prometa, dok su ispred prijelaza postavljeni uređaji za davanje svjetlosnih i zvučnih znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka i prometni znakovi „andrijin križ“ i prometni znak „stop-obavezno zaustavljanje“, tijekom prelaska pruge na stražnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila naletjela je lokomotiva kojom je južnim kolosijekom u smjeru istoka upravljao 33-godišnji strojovođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 27-godišnja putnica sa stražnjeg sjedala automobila, a 26-godišnja vozačica i 26-godišnja suvozačica lakše su ozlijeđene. Liječnička pomoć pružena im je u KB Sveti Duh", izvijestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo