Ultrasi i njihova zabava / I danas se na Korzu vidjelo da je sinoć bilo krvi: Rijeka kao bojno polje pred utakmicu protiv švedskog kluba

Lete boce, čaše i stolci, a od krhotina je lakše ozlijeđen 40-godišnji Šveđanin, dok su četvorica alkoholiziranih privedena...

21.7.2022.
20:19
VOYO logo

Dramatične snimke s riječkog Korza! Kasno sinoć u strogom centru grada sukob navijača. S jedne strane Riječani, s druge Šveđani iz Stockholma čiji klubovi večeras igraju europski nogometni susret. Tučnjava je i danas top tema u gradu koji vrvi gostujućim navijačima. Maja Brkljača.

Nešto prije pola noći srce grada pretvoreno je u bojno polje. U kafić u kojemu su švedski navijači dolijeće baklja, a onda kreće krš i lom… Sve je počelo nakon što je veća grupa domaćih mladića iz pravca riječkih stepenica došla do Korza. Majice su im na licima, počinje nabrijavanje, psovke i pali se baklja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lete boce, čaše i stolci, a od krhotina je lakše ozlijeđen 40-godišnji Šveđanin, dok su četvorica alkoholiziranih privedena. Tu su policajci koji primjenjuju silu, razdvajaju ih, potiskuju i sprječavaju eskalaciju sukoba, kažu nam iz policije u pisanome priopćenju.

Da je sinoć bilo krvi i danas se vidi na Korzu. Grad je pun policije, ali nebrojeno je više švedskih navijača koji polugoli cijeli dan šeću Korzom kao da su ga osvojili. Građani osuđuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renata Mičetić iz Rijeke: "Stvarno nema smisla i nije normalno da se tako ponašaju."

Ivan Pros iz Kraljevice: "Ne, ne može bit normalno, osuđujem u svakom slučaju, divljaštvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Zupčić iz Rijeke: "Mislim da je to sramotno, onaj koji voli ovaj grad to neće raditi."

Ugostitelji kažu da Šveđani nemilice troše, a ultrasi cijeli dan piju na rivi, kupaju se u luci, a čuva ih i hrvatska i švedska policija. Ima ih i na plažama van grada. Hit im je kupanje s pivom u ruci. Mnogi od njih ni neće na utakmicu jer nemaju ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin iz Švedske: "Nemam ulaznicu! Došli smo u Rijeku na pet dana, doputovali smo automobilom iz Švedske, dugo je trajalo, dva dana s jednim zaustavljanjem za noćenje. Očekujem pobjedu naših od 2:0."

Rasmus iz Švedske: "Nemam nikakvu ulaznicu, a sinoć je došlo bar 30, 40 osoba koje su nas napale dok smo sjedili i pili pivo, htjeli su tučnjavu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ovakve scene, ono glavno – utakmica - opet je u drugom planu.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo