još jedan slučaj / I što je još novog u kriminalnoj Hrvatskoj? Utržak nije polagao na tvrtku, zaradu je trošio okolo, a radnike neosnovano plaćao

Image
Foto: Thinkstock

Sumnjiči se da je kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije u četiri navrata preuzeo utržak od preko 27 tisuća kuna koji novac nije položio na žiro račun društva

29.1.2018.
15:05
Thinkstock
VOYO logo

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije 38-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, piše Dubrovački dnevnik.

Sumnjiči se da je kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije u četiri navrata preuzeo utržak od preko 27 tisuća kuna koji novac nije položio na žiro račun društva već je veći dio novca, odnosno preko 22 tisuće kuna, zadržao za sebe, a ostatak jepotrošio na popravak pogona i neosnovane isplate radnicima. Također se sumnjiči da račune za izvršene usluge nije predao knjigovodstvu trgovačkog društva na knjiženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija protiv osumnjičenog 38-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo