gledali utakmicu Crvene zvezde / Imali štapove i mačetu: Podignuta je optužnica protiv napadača koji su tukli Srbe kod Knina

Image
Foto: Pixsell/PIXSELL

Okrivljenike koji su napali mještane dok su gledali utakmicu Crvene zvezde tereti se za nasilno ponašanje i oštećenje tuđe imovine

4.12.2019.
16:34
Pixsell/PIXSELL
VOYO logo

Podignuta je optužnica protiv petnaestorice napadača koji su 21. kolovoza maskirani upali u kafić u Uzdolju te štapovima i mačetom nasrnuli na osoblje i goste srpske nacionalnosti koji su gledali utakmicu Crvene zvezde.  Petero ljudi su ozlijedili, uključujući i jedno dijete.

Maskirani fantomkama i maramama upali u lokal

Šibensko Općinsko državno odvjetništvo okrivljenike tereti za nasilno ponašanje i oštećenje tuđe imovine povezano sa zločinom iz mržnje te ozljeđivanje pet žrtava, također iz mržnje. Zbog toga im prema zakonu, dokažu li se ta nedjela, prijete strože kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo okrivljene sumnjiči da su te kolovoške večeri, oko 22.15, s više automobila došli do ugostiteljskog objekta kako bi se obračunali s ljudima koji su unutra gledali utakmicu između beogradske Crvene zvezde i švicarskih Young Boysa.

Grupa mladića, maskirana fantomkama, majicama i maramama te naoružana drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom, upala je u lokal u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju, uključujući i djecu. Nasilnici su uz psovke počeli razbijati inventar i zatim nasrnuli na okupljene ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijedili čak i dijete

Prije nego što su se dali u bijeg ozlijedili su petero gostiju, među njima i jedno dijete. Ozljede su kvalificirane kao: razderotine, ogrebotine, oguljotine i krvni podljevi na području glave, leđa, nogu i ruku. Šteta nanesena inventaru kafića procijenjena je na oko 25.000 kuna.

Šibenska policija je zbog tog napada potkraj kolovoza privela četiri osobe kojima je nakon ispitivanja određen jednomjesečni istražni zatvor. Početkom rujna privedeno je još 10 osoba, a posljednji osumnjičenik predao se  policiji 12. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražni zatvor bio je određen sedmorici osumnjičenika koje je sud potkraj listopada pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode, ali su preinačenom odlukom vraćeni u zatvor. Tužiteljstvo sada predlože da se desetorici produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo