POTRAGA ZA SPLIĆANINOM / Iskusni novinar iz Srbije: 'Postoji posljednja nada da će se Matej od nekud pojaviti. Svi vjerujemo da je živ'

Nestanak mladog Dalmatinca u Beogradu je svakog dana glavna vijest. Pogotovo kako je u grad došao i Matejev otac

3.1.2022.
19:00
VOYO logo

Bez jakne, u punom trku ulicama Beograda. Mladića koji bi konstitucijom mogao odgovarati nestalom Mateju snimilo je nekoliko nadzornih kamera. U jednom trenutku pokušava zaustaviti taksi. Vozač ne otvara pa se muškarac sa snimke, bez svađe, se ponovno trčeći udaljava. Ne može se iščitati bježi li od neke opasnosti.

Gotovo proročanski naš sugovornik, dugogodišnji novinar crne kronike Mladen Radulović iz Beograda, danas je rekao: "Postoji posljednja nada da će se on od nekud pojaviti, istrčati iz nekog stana, iz nekog objekta. Svi vjerujemo da je živ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino što se na ovim snimkama ne uklapa u priču o nestalom Mateju su tenisice. Naime, objavljeno je da je u trenutku nestanka na sebi imao crne tenisice s bijelim đonom. Na trećoj snimci nadzornih kamera vidi se kako netko te večeri pliva u Savi.

Image
na snimkama je Matej /

Otac nestalog Splićanina: 'Na snimkama je moj sin. Moje nade nisu ogromne, ali ne kopne'

Image
na snimkama je Matej /

Otac nestalog Splićanina: 'Na snimkama je moj sin. Moje nade nisu ogromne, ali ne kopne'

Savu su i danas pretraživali s dva broda. "Postoji mogućnost da je prošao na ovom prorezu. Grad je namjerno sve ofarbo u bijelo da bi noću bilo uočljivo i vidljivo", objašnjava Vladica Zdravković, kapetan riječne plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetak metara dalje od kluba u kojem je nestali Matej boravio s prijateljima su opasne stepenice preko kojih se može spustiti skroz do rijeke.

"Bilo je klizavo, bila je noć. Pod je klizav, stepenice također i mahovina koja može dodatno da napravi klizav teren", kazao je Radulović, urednik portala Kurir.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestanak mladog Dalmatinca u Beogradu je svakog dana glavna vijest. Pogotovo kako je u grad došao i Matejev otac koji danas cijeli dan, sa strepnjom i nadom, čeka informacije o sinu od policije. Iako je dosta vremena prošlo svi se žele nadati sretnim vijestima. 

Iskusni zagrebački kriminalist smatra da srbijanska policija daje sve od sebe da rasvijetli što se te noći dogodilo i konačno, da nađe, mladića. Ne zna jesu li ispitani njegovi prijatelji, a to je, kaže, korak koji bi se prvi trebalo napraviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je dosta čudno zašto je toliki protek vremena, a koliko sam ja uspio izračunat to je nekih 15-tak sati od kako je mladić nestao pa dok su oni prijavili policiji", tvrdi Branko Lazarević, bivši šef ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.

I dodaje riječi koje ovih dana u sebi ili na glas pomišljaju svi: "Daj Bože da je živ pa nek' mu se dogodilo šta god se dogodilo. Samo da je živ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo