tragedija u splitu / Ispovijest oca mladića koji je ubio svog vršnjaka: 'Moj sin je kobne večeri bio uplašen za goli život'

Image
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell

'Najstrašnija stvar na svijetu je kad netko izgubi dijete, suosjećam s roditeljima stradalog momka, ali vjerujte mi, moj sin nije problematičan dečko'

22.11.2016.
8:05
Miranda Cikotić/Pixsell
VOYO logo

"Karlo nikoga nije htio ubiti. Branio se. Vidio sam sina te grozne večeri, nakon kobnog događaja, vrlo kratko, koliko su mi u policiji dopustili. Na brzinu mi je kazao što se dogodilo, koliko je uspio. On i prijatelj prolazili su Zapadnom obalom kada ih je napala skupina od 4-5 momaka. Udarali su ih prvo šakama, onda ih bacili na pod i cipelarili. Kada je jedan od njih krenuo s razbijenom bocom prema Karlovu prijatelju, on je izvadio mali švicarski nožić za planinarenje koji sam mu ja poklonio prije 10 godina i uvijek ga je nosio sa sobom... Ne znam detalje, što je bilo dalje, policajci su ga odveli, a on je ponavljao da mi ne laže", kazao je Večernjem listu Boris K. čijeg je sina Karla G. K. (18) policija prijavila da je u subotu navečer pred hotelom Marjan u Splitu nožem ubo Gorana V. (18) koji je preminuo u vozilu Hitne pomoći.

Karlov prijatelj, također 18-godišnjak, optužen je za prikrivanje kaznenog djela jer su zajedno pobjegli s mjesta događaja i skrili se u jednom napuštenom objektu na drugom kraju grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po putu su bacili i nož kojim je Karlo G. K. ubio svog vršnjaka, ali su poslije policiji rekli gdje je. Obojica su pritvorena.

S obitelji ubijenog Gorana V., shrvanom od tuge, novinari Večernjeg lista nisu uspjeli razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najstrašnija stvar na svijetu je kad netko izgubi dijete, suosjećam s roditeljima stradalog momka, ali vjerujte mi, moj sin nije problematičan dečko. On je sasvim obično, normalno gradsko dijete. Ima bend, kompjutori i glazba, to je sve što ga zanima. Uvečer izlazi vrlo rijetko, ima nekoliko prijatelja s kojim se druži, uglavnom su u kućama, igraju igrice i sviraju. Ne znam što je u subotu uvečer radio na Zapadnoj obali", rekao je Boris K., inače glazbenik. Njemu i supruzi Karlo je jedino dijete, ponosio se njime te je uvjeren kako je njegov sin kobne večeri bio uplašen za goli život. Dodaje kako Karlo ne puši, ne pije i nije konfliktan, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo