Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SRPSKI KRIM-MILJE

Jedan od šefova Zemunskog klana pritvoren u Remetincu: Sam je došetao i predao se

Korać je inače osoba koja je punila stupce medija u susjednim zemljama u kontekstu obračuna dvaju crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell
RTL Vijesti/ 30.4.2022. u 8:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Filip Korać, osoba iz srpskog krim-miljea kojega su mediji prozivali kao jednoga od čelnika srpskog Zemunskoga klana te osobu povezanu s vrhom crnogorskog Škaljarskog klana, od utorka se nalazi u Remetincu gdje je sam u pratnji odvjetnika došao s nepoznate lokacije kako bi sudjelovao u kaznenom postupku koji se protiv njega u tajnosti vodio zbog krivotvorenja putovnice, piše Jutarnji list.

Protiv njega su pokrenute istražne radnje zbog posjedovanja krivotvorene hrvatske putovnice. U tajnosti mu je bio određen istražni zatvor u odsutnosti, a za njim raspisana i međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog.

Po svemu sudeći, Korać je znao za to pa je u pratnji zagrebačkog odvjetnika Gordana Pregleja došao pred Remetinec i rekao da mu je određen istražni zatvor. Nakon toga je i pritvoren.

Preglej je za Jutarnji list potvrdio ovu informaciju, no i rekao kako ne može iznijeti više detalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Korać je inače osoba koja je punila stupce medija u susjednim zemljama u kontekstu obračuna dvaju crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana u kojima je do sada širom svijeta likvidirano više desetaka osoba.

Podsjetimo, srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je kako je upravo Korać organizirao dolazak Splićana Stjepana Mihovilovića, Ante Firića i Damira Tovarovića na utakmicu Partizana i Crvene zvezde u Beograd u prosincu 2017. godine kada su Hrvati u sukobu sa suprotstavljenim navijačkim frakcijama i policijom izvukli deblji kraj.

Upravo se čita

Mihovilović, Firić i Tovarović navodno su bili angažirani upravo kako bi na sukobu na tribinama bili tjelohranitelji Koraću.

"Oni koji su se skinuli goli, a neki su veći ubijeni, ta banda mafijaša i narko-dilera došla je zavoditi red po nalogu Koraća, za kojeg ovi znaju da nije kriv. Zašto je dovodio te ljude? Da postavi svoju mrežu narko-dilera. Zašto bi to itko radio kad je pošten", rekao je u jednoj emisiji Vučić osvrćući se na pretučene Splićane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premda je u Srbiji protiv Koraća bio pokrenut postupak zbog poticanja na ubojstvo, on je obustavljen zbog nedostatka dokaza, tako da je postupak zbog krivotvorenja hrvatske putovnice jedini aktualni postupak koji se protiv Koraća vodi, piše Jutarnji list.

RTL Vijesti/ 30.4.2022. u 8:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba