Unajmila stručnjake / Kako je Rimac otkrila 'bubicu'? Mislila da je prisluškuju iz privatnih razloga pa upala 'u ruke' USKOK-a

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nekadašnja "kninska kraljica" nije mislila da je meta istražitelja USKOK-a

1.6.2020.
9:21
Patrik Macek/PIXSELL, Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Informacija da je Josipa Rimac, dojučerašnja državna tajnica, otkrićem prislušnog uređaja u svojem automobilu ubrzala okončanje USKOK-ove akcije njezina tajnog praćenja i nadzora, postala je jedna od glavnih tema u javnosti.

Iz pouzdanih izvora, Slobodna Dalmacija doznaje da nekadašnja "kninska kraljica" nije mislila da je meta istražitelja USKOK-a, nego je sumnjala da bi mogla biti prisluškivana zbog određenih privatnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UHIĆENA BIVŠA DRŽAVNA TAJNICA /

Cure detalji akcije: Kako je Josipa Rimac pronašla 'bubu' u automobilu?

Image
UHIĆENA BIVŠA DRŽAVNA TAJNICA /

Cure detalji akcije: Kako je Josipa Rimac pronašla 'bubu' u automobilu?

Zbog toga je angažirala stručnjake, koji su joj specijalnim uređajima pregledali vozilo i u srijedu, dva dana prije uhićenja, pronašli "bubu". Ne znajući da su taj uređaj postavili istražitelji na temelju sudskog naloga, Rimac je otišla prijaviti u policiju da je se prisluškuje. Istražitelji su shvatili da je akcija "provaljena", da nema više nikakvog smisla čekati bilo što i krenulo se s uhićenjima i privođenjem.

Koliko je teško negdje postaviti, a onda i otkriti prislušne uređaje, koliko se to naplaćuje, tko to radi i na slična pitanja odgovorio je privatni detektiv koji ima svoju agenciju koja se bavi i ovim "špijunskim" stvarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Što se tiče postavljanja prislušnih uređaja, trebate znati da je danas tehnika toliko napredovala da je vrlo teško postaviti "bubu" na neko mjesto a da ona ne bude odmah otkrivena. Ljudi u policijskim službama koji postavljaju te uređaje vrlo su domišljati, a i moraju to biti jer nekad se postavljanje "buba" pretvara u prave filmske operacije budući da treba voditi računa o puno faktora. Primjerice, u moderne automobile nije baš lako postaviti takve uređaje jer njihov rad registrira elektronika, odnosno kompjutorski sustav automobila'', objasnio je za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo