DORH POKRENUO ISTRAGU / Kombijem u Štefancu usmrtio roditelje četvero male djece: 'Nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti'

Image
Foto: Zlatko Vrzan/PIXSELL

52-godišnjak s područja Koprivničko-križevačke županije nije bio pod utjecajem alkohola

31.12.2018.
10:12
Zlatko Vrzan/PIXSELL
VOYO logo

Prošla su dva mjeseca od teške prometne nesreće u kojoj su preminuli 27-godišnjakinja i 31-godišnjak s područja Kotoribe. U Štefancu na cesti D-20 kod caffe bara "B-2" kombi vozilo udarilo je u dva pješaka. Radilo se o supružnicima koji su hodali spomenutom cestom u blizini Čakovca. 

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (52) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja ove teške prometne nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 27. listopada 2018. oko 4 sata ujutro, u Štefancu, upravljajući teretnim automobilom propustio prilagoditi brzinu vožnje smanjenoj vidljivosti u noćnim uvjetima te propustio obratiti pažnju na kretanje pješaka na kolniku" navode iz odvjetništva i dodaju:

"Uslijed čega je pri izlasku iz lijevog zavoja udario vozilom u dvoje pješaka koji su bili kod automobila zaustavljenog na lijevoj prometnoj traci. Oboje pješaka je uslijed udara dobilo niz teških ozljeda koje su dovele do njihove smrti", navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52-godišnjak s područja Koprivničko-križevačke županije nije bio pod utjecajem alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo