U Malom Lošinju / Lihvarski ugovor: Kamatar prijetio smrću žrtvi i obitelji pa iznudio 800 tisuća kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iznose navodnog duga je povećavao unatoč tome što je žrtva, u strahu uslijed prijetnji i isplaćivala tražene iznose

25.4.2019.
15:17
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo


U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv 36-godišnjaka zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude i kaznenog djela lihvarskog ugovora, provedena dokazna radnja prvim ispitivanjem osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od sredine 2017. do početka 2019. godine, u Malom Lošinju, u nakani da se materijalno okoristi u većem iznosu, koristeći i činjenicu slabije financijske situacije žrtve, učestalim zastrašivanjem i prijetnjama smrću njemu i članovima obitelji, na ime izvršenih posudbi novca tražio nerazmjerni povrat duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznose navodnog duga je tijekom inkriminiranog razdoblja povećavao unatoč činjenici što je žrtva, u strahu uslijed upućenih prijetnji i isplaćivala tražene novčane iznose. Na opisani način osumnjičenik se, osnovano se sumnja, protupravno okoristio za novčani iznos od oko 800.000,00 kuna. 

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo