Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
21. DAN POTRAGE

Matejev otac doznao u kojem smjeru kreće istraga, sve prokomentirao za RTL. Kriminalist put ocijenio dobrim

Posla za istražitelje još je puno, ali ne misle odustati. Kao, naravno, ni Matejev otac koji je ponovio da u Beogradu ostaje dok ne dozna istinu o svome sinu

Irena Pirjać/ 20.1.2022. u 18:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tri tjedna traje potraga za 27-godišnjim Matejem Perišem u Beogradu. Pred policijom su ponovno bili njegovi prijatelji, a fokus su sada poruke koje su izmjenjivali o nestalom Splićaninu.

Propušten poziv u 22.29 kobne noći u kojoj je nestao Matej Periš, kroz suze pokazuje njegova prijateljica Maja. Više no išta, kaže, voljela bi da se javila. A nije, jer je u tom trenu, opisuje, taman parkirala auto pred beogradskim restoranom u koji je išla s prijateljicom.

"Ulazim, spajam se na wifi, vidim da mi je Matej poslao poruku putem Instagrama. Međutim, kako nisam imala internet, on me zvao. I tad je bio propušten poziv u 22 i 29. I nažalost, da sam barem ja znala da on dolazi u Beograd. Ja bih mu rekla di da ide", govori.


Misli da ju je upravo zato i zvao, da ju pita kamo na provod u Beogradu. Zašto s detaljima izlazi tek sada, Maja tvrdi da su i njoj i Matejevim prijateljima policajci zabranili istupe u medijima tijekom istrage. Ali zbog napisa, poput onog da joj je putovnica oduzeta ili da je povezana s drogom i prostitucijom, želi sve razjasniti.

"Zna se di sam bila u kojem trenutku. Prošla sam poligraf, izjavu, telefon svoj predala. Uvid u smještaj di sam spavala, uvid u svoj automobil. Spremna sam kosu dat, krv, sve. Samo da skinem ljagu sa svog imena", dodaje. 

U istrazi koju i srbijanska i hrvatska policija nastavljaju u javnost je izišla prepiska Matejevih prijatelja na sam dan nestanka. Najprije pišu da nisu uzeli nikakvu drogu, a  nekoliko dana poslije iz poruka je vidljiva drukčija priča koja aludira da se ekipa drogirala, ali ne i Matej.


Nenad Periš koji u Beogradu još traga za svojim sinom misli kako te poruke nemaju direktne veze s nestankom jer govore o događajima nakon što je Matej otišao iz kluba Gotik. Ali je jutros u policiji doznao u kojem smjeru istraga kreće.

"Rečeno mi je da se provjeravaju mobiteli i Matejev mobitel u smislu točne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri. Čuo sam da su identificirani posjetitelji koji su se nalazili u neposrednoj blizini stola za kojim je bio moj sin s društvom. Oni sebe nazivaju Zadranima. Ali ja mislim da se ne radi samo o njima, nego još o nekim licima koja su bila tu sa strane", govori za RTL. 

Da je policija na dobrom putu, misli kriminalist Tonći Prodan. Sve te poruke, ako su točne, i kontakti, pa i propušteni pozivi, iznimno su vrijedni jer popunjavaju rupe u noći nestanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču


"Tragovi uvijek postoje. Treba napravit rekonstrukciju njegovog boravka u Beogradu, rekonstrukciju njegovih konatakata koji su bili prije. I tu može pomoći forenzika njegovog računala, njegovog telefona. Postoje mnogi alati koji su na raspolaganju policiji i obavještajnim službama da dođu do odgovora na neka od ovih pitanja", kaže. 

Posla za istražitelje još je puno, ali ne misle odustati. Kao, naravno, ni Matejev otac koji je ponovio da u Beogradu ostaje dok ne dozna istinu o svome sinu. 

Irena Pirjać/ 20.1.2022. u 18:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču